Antalya'nın Kumluca ilçesinde 120 hektar orman alanı ile sahildeki 9 işletmeyi küle çeviren orman yangını, dün sabah saatlerinde, tam 17 saat sonra kontrol altına alınabildi. Can kaybının yaşanmadığı yangından kurtulan koyda hasar tespit çalışmaları başladı. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının piknikçilerin ateşinden çıktığını söyledi. Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek bazı otel ve pansiyonlar ile işletmelere de zarar veren orman yangını, dün sabaha karşı kontrol altına alındı. Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı da, 250 orman işçisiyle birlikte soğutma çalışmalarına katıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı Adrasan, yeni güne yanmış oteller, kararmış ormanlık alan ve yanık kokusunun yanı sıra yangın alanını soğutmaya çalışan helikopterin sesiyle uyandı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlerden geriye kalan dehşet manzarası da ortaya çıktı. Yaklaşık 17 saatlik yangın kabusunun ardından, ormanın eteklerindeki cennet koyun adeta karardığı görüldü. 

İŞLETME SAHİPLERİNDEN İLGİNÇ TEPKİ 
Yangından tamamen ya da kısmen etkilenen işletmelerde, vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangının izlerini silmeye çalıştı. Gece felaketi yaşayanlardan kimi kurtarabildiği eşyaları küllerin arasından seçerken, kimisi de yaşlı gözlerle manzarayı izlemekle yetindi. İşletmesi zarar gören İbrahim Onur, yangının bir anda kuvvetlenen rüzgarla birlikte büyüdüğünü ve her tarafın yandığını söyledi. Can kaybı olmamasına sevindiklerini ifade eden Onur, meydana gelen zararın ise büyük olduğunu belirtti. Yangından etkilenen bir başka işletmede üç yıldır işçi olarak çalıştığını belirten Hayrettin Yasak ise ekmek kapılarının yanmasından dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Bazı işletme sahipleri ise, orman ekiplerinin turizm tesisleri yerine ormanlık alandaki alevlere müdahale ettiğini, bu yüzden işletmelerinin göz göre göre yandığını öne sürdü. 

9 TESİSTE ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI VAR 
Hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, "Yangında ormandan aldığımız bilgilere göre yaklaşık 120 hektar alanda zarar oluşmuş. Tabi yangın sırasında pansiyon, motel, restoran ve günübirlik işletmelerden oluşan 9 tesisimiz zarar gördü. Bu işletmelerimizle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Devlet, üzerine düşen her şeyi yapacaktır. Olayın adli boyutunu da jandarma soruşturuyor" diye konuştu. 

'RÜZGARIN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ' 
Gece boyu çalışmaları yerinden takip eden Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, ise tahminlerine göre piknik sahasında bir yangın çıktığını ve yangının ormana sıçradığını söyledi. Yangını kontrol altına alırken rüzgarın aniden yön değiştirmesi nedeniyle zaman zaman büyük güçlük yaşadıklarını belirten Üzmüz, "Arkadaşlarımız canla başla çalışarak, şükürler olsun, kimsenin burnu kanamadan alevleri kontrol almayı başardı. Ama tedbirli olmalıyız, çünkü rüzgarın ne yapacağı belli olmaz" diye konuştu.