Hemen her ilçesinin pideyi sahiplendiği Aydın'da her yöre kendine özgü pide yapmaya devam ediyor. Son olarak Koçarlı'da künarlı pide yapıldı. Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği(MAYKAYDER) Başkanı Banu Nemutlu, Aydın'ın ilçelerindeki pidelerin 'marka' değeri kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

'Aydın İlinde Markalaşma Potansiyeline Sahip Yerel Ürünlerin Araştırılması Projesi' için Aydın'ın tüm ilçelerini gezdiklerini ve Yenipazar, Karacasu, Nazilli, Bozdoğan, Koçarlı'da pide yediklerini ifade eden Nemutlu, "Her yöre kendine özgü pide yapıyor. Her pidenin özel yapım tarzları var. Ustalara nasıl yaptıklarını sorduğumuzda bize söylemekten çekiniyor. Ancak, bekletme süresi, yağı, Eti gibi önemli unsurlarda farklılıklar bulunuyor" dedi.

Koçarlı'da künarlı pide yediklerini ve çok lezzetli bulduklarını ifade eden Banu Nemutlu, "Her yöre kendine özgü pide yaparak marka oluşturabilir. Yenipazar'da tahinli, Karacasu'da şamişi, Nazilli'de kıymalı gibi pide çeşitleri ön plana çıkıyor. Farklı ilçeler farklı pide çeşitlerinde marka olabilir. Aydın'ın ilçelerinde bu potansiyel var" diye konuştu.

ORTAKLAR ÇÖPŞİŞTE MARKALAŞTI

Çöpşişte Aydın'ın en ön plana çıkan yerin Ortaklar olduğunu hatırlatan ve Ortaklar'daki işletmelerin marka tescili konusunda hareket ettiğini ifade eden Nemutlu, pidede tescil konusunda hareket edilebileceğini ifade etti.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, Ortaklar'daki çöpşiş lokantalarına marka tescili konusunda yardımcı olduklarını, pidecilere de yardımcı olabileceklerini ifade etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png