Manisa mitingine katılan insanların photoshop programıyla çoğaltıldığının ortaya çıkması AKP"de sıkıntı yarattı. Manipülasyonu parti çalışanı yapmış olmasına rağmen Erdoğan, bu konuda da medyaya yüklendi

AKP Manisa İl Teşkilatı tarafından medyaya dağıtılan Manisa mitingi fotoğraflarında photoshop programı kullanılarak katılan insanların çoğaltıldığının ortaya çıkması AKP"de sıkıntı yarattı. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz"ın, fotoğrafları manipüle edenin parti çalışanı olduğunu ve işine son verildiğini açıklamasına rağmen, dün Aydın"da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın medyaya yüklenerek, “Oynadığınız o fotoğraflarla bir yere varamayacaksınız” demesi şaşkınlıkla karşılandı.
AKP Manisa İl Başkanlığı"nın “MHP"nin mitingine katılımın az, kendi mitinglerine çok olduğu” iddiasıyla basına gönderdiği fotoğrafta, bilgisayarda photoshop programı kullanılıp katılan insanların klonlama tekniğiyle çoğaltıldığı önceki gün ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından, 1 yıldır AKP Manisa İl Başkanlığı"nda görev yapan Halil Özyılmaz"ın (22) işine son verildi. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz, skandal için “Yapılan, art niyetli olmayan teknik bir hatadır” dedi.

"Hortumları kesildi"
Dün AKP"nin İstasyon Meydanı"nda düzenlediği mitinge katılan Başbakan Erdoğan"ın gündeminde, photoshop skandalı vardı. Ancak Erdoğan, parti teşkilatının aksine bir tavır göstererek, bu konuda da medyaya yüklendi.
Yine “CHP yandaşı medya” ifadesini kullanan Erdoğan, “Hortumu kesilenler bağırıyor. Niye bu CHP yandaşı medya bağırıyor? Bak, ne diyor? "Photoshop yapılıyormuş.” Konuşmaya başladık, şu ana geldik. Belli bir süreden sonra kopmalar, dağılmalar oluyor. O yandaş medya oraları çekmeye başlıyor. Sahnenin arkasında boşluklar varsa, onları alsınlar, ortaya çıkarsınlar. Burayı göstermezler. Yahu neyi çekerseniz çekin, benim milletim burada. Oynadığınız o fotoğraflarla bir yere varamayacaksınız. 29 Mart akşamını çok merak ediyorum” diye konuştu.
Mitinge “Merhum Adnan Menderes"in şehrini selamlıyorum” diyerek başlayan Erdoğan"ın, diğer değerlendirmeleri şöyle:
O ZİHNİYET YAŞIYOR: Bu ülkede milletin hür iradesiyle seçilmiş milletin tercihiyle gelmiş Başbakan"ı, merhum Menderes"i ve bakanlarını idam sehpasına çıkarttılar. O zihniyet hâlâ yaşıyor.
BİDON KAFALI DEDİLER: (Muhalefete) “Sayısal çoğunluk bir şey ifade etmez” dediler. Daha da ileri gittiler. Bu millete “Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalılar” dediler. Yandaş medyalarını yanlarına aldılar. Onlarla, kiralık kalemşörlerine yazdırdılar. Ne derlerse desinler. Asıl söz burada. Asıl kalem burada.
ATATÜRK HAYATTA OLSA: Atatürk hayatta olsa, “Benim partim eyvah kimlerin eline düştü” derdi. Bunlar Atatürkçü filan değil, Atatürk"ün üzerinden geçinenler. Bunların durumu bu.
Ankara"da devam etti
Akşam Ankara"ya döndükten sonra bir açılışa katılan Erdoğan, CHP ile medyaya yüklenmeyi burada da sürdürdü. Erdoğan, “Onların yandaş medyası varsa bizim AK elçilerimiz var. Onlar partilerinin bayraklarını yandaş medyanın araçlarında taşıyorlar, bizimkileri AK elçilerimiz taşıyor, farkımız budur” dedi.

Malay"ın yazısı CHP"yi kızdırdı
Erdoğan"ın Aydın"daki mitingi öncesinde, Vali Mustafa Malay imzasıyla daire amir ve müdürlerine gönderilen resmi yazı tartışma yarattı. Amir ve müdürlerin AKP mitinginin de gerçekleştirildiği alanda, daha sonra yapılacak toplu açılış töreninde hazır bulunmaları istendi. Olaya tepki gösteren CHP Aydın il yönetimi “Eğer bürokratlar devletin görevlisi olmayıp hükümetin görevlisiymiş gibi hareket ederlerse, bilsinler ki AKP ile geldikleri gibi APS ile giderler” açıklamasını yaptı.
Vali Malay, tartışma yaratan AKP mitingiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Günün programı belli. Miting saat 13.00"da. Sonra 15.30"da açılış törenine gidildi. O arada miting alanında kimse kalmamış, miting bitmişti. Yazdığım yazıda kesinlikle miting kelimesi yok. Mitinge katılan tek bir daire amiri, müdür gösterilsin hemen açığa alırım” dedi.

MİLLİYET