ROMA"da devam eden Dünya Yüzme Şampiyonası"nda seçme serilerinde hayal kırıklığı yaratan ABD"li Michael Phelps, dün 200 metre serbest finalinde hem unvanını hem de rekorunu kaptırdı. Alman yüzücü Paul Biedermann, 1.42.00"lik derecesi ile dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Biedarmann ayrıca, son Pekin Olimpiyatları"ndan sonra bir efsane haline gelen rakibini 2005"ten beri bir finalde geçmeyi başaran ilk sporcu oldu. Başarısının radından büyük sevinç yaşayan Alman yüzücü, “Phelps"i geçmek inanılmaz bir şey. Pekin"de onu izlemek büyük bir zevkti. Şimdi ise ben ondan daha hızlıyım” diye konuştu.

Pellegrini"den rekor

Şampiyonada dün de rekorlar gelmeye devam etti. Ev sahibi İtalyanların güzel sporcusu Federica Pellegrini, 200 metre serbestin yarı finalinde kendisine ait olan dünya rekorunu 1.53.67 ile gelişrtirdi. 50 metre kurbağalamada Güney Afrikalı Cameron Van Der Burgh 26.74 ile bayanlar 100 metre sırtüstünde de İngiliz Gemma Spofforth 58.12 ile yeni dünya rekorlarının sahibi oldu.
Bunun dışında erkekler 100 metre kurbağalamada Japon Junya Koga, bayanlar 100 metre kurbağalamada ABD"li Rebecca Soni, bayanlar 1500 metre serbest stilde de İtalyan Alessia Filippi altın madalyaya uzandılar.

Hürriyet