Dünyanın dört bir yanında yaşanan yavaşlama, piyasalar üzerindeki olumsuz etkisinin yanında reel sektörü de olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Ancak reel sektörün daralma nedeniyle almak zorunda kaldığı zor kararlar, piyasaları coşturmaya devam ediyor. Bunun son örneği Fransa'da yaşandı.
Avrupa'nın ikinci büyük otomotiv üreticisi olan Peugeot Citroen, çıkış noktası olan Fransa'daki operasyonları da dahil olmak üzere birçoğuna son veriyor ve büyük bir personel çıkarımına gidiyor.

İKİ YILDA 14 BİN KİŞİ
Şirketten yapılan açıklamada, ünlü otomotiv şirketinin geçen yıl yaptığı 6 bin işten çıkarmanın sonrasında bu yıl da 8 bin kişinin işine son vereceği bildirildi.
Renault ve Fiat'ın ardından satış düşüşünde rekor kıran üçüncü şirket olan Peugeot Citroen, otomotiv pazarının bu yıl yüzde 8 daralacağını öngörüyor.
Şirketin daha önceki planlamasında bu yıl pazar daralmasının yüzde 5'lerde kalacağı vurgulanmıştı.
Peugeot Citroen'in ağırlıklı olarak Avrupa'nın güneyindeki ülkelere ve başta Fransa ekonomisine çok bağımlı olması nedeniyle satışlarının çok düştüğü belirtiliyor.
Şirketin hisseleri, işten çıkarma haberinin açıklanmasının ardından yüzde 4.6 yükselerek 7.48 euro seviyesine kadar çıktı. Şirket hisseleri, yılbaşından bu yana yüzde 31 değer kaybetti. Böylece piyasa değeri 2.59 milyar euroya kadar eridi.
Peugeot Citroen'in yılın ilk yarısındaki zararının yaklaşık 700 milyon euro olması bekleniyor.
Peugeot Citroen, ayrıca Paris'teki 39 yıldır hizmet veren fabrikasını kapatma kararı da aldı.