ERZURUM"da kadınlara ait hamamda sigara içme yüzünden çıkan ve sokağa taşan kavgada gözaltına alınan kardeşler Kezban S. ve Tuba S. serbest bırakıldı.
Kent merkezinde Yukarı Yoncalık semtindeki Günaydın Hamamı'nda dün saat 16.30 sıralarında sigara içme meselesi yüzünden kavga çıktı. Yıkanmaya gelen iki kardeşten 22 yaşındaki Kezban S. ile 26 yaşındaki Tuba S., iddiaya göre yasağa aldırış etmeden sigaralarını yaktı. Buna hamamda yıkanan 31 yaşındaki Nilgün B. ve diğer müşteriler itiraz ederek sigara içen iki kardeşi uyardı. Kadınlar arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hamamdan dışarı çıkan Kezban S., Tuba S. ve Nilgün B. peştemalleriyle kavga etmeye devam etti. Çevredekilerin güçlükle ayırdığı kavgada, tekrar hamama girerek normal kıyafetlerini giyen kadınlar Tebrizkapı Polis Merkezi"ne götürüldü.
Kezban S. ile Tuba S., neden kavga ettiklerini soranlara, “Kavga sigarayı yasaklayan Recep Tayyip Erdoğan"ın yüzünden oldu. İnsanlara ekmek vereceği yerde sigarayı yasaklıyor” dedi. Nilgün B. ifadesinde, “Kezban ve Tuba hamamda sigara yaktı. Ben de yasak olduğunu söyledim ve içmemeleri konusunda uyardım. Bana hakaret ettiklerinde karşılık verdim. Kezban ile tartışmaya başladık. Bu sırada Tuba çay fincanını bana atmak istedi ama Kezban"a isabet etti. Her ikisi de üzerime gelince kaçmak zorunda kaldım. Dışarıya çıktım ancak beni yakalayıp saçımdan çektiler” dedi.
Kezban S. ve Tuba S., polis merkezinde verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürdürülüyor./ DHA