Aydın Belediyesi tarafından il genelindeki 54 belediyenin personel ve yasa uygulayıcılarına yönelik düzenlenen eğitim semineri programı başladı. Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen seminere Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye personelleri katıldı. 2 Aralık Pazar günü öğleden sonra sona erecek seminer programı, günde iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Başkan Ortekin açılış konuşmasında, Aydın Belediyesi olarak Türkiye'de alt yapı hizmetlerini tamamlayan ender belediyelerden bir tanesi olduklarını söyledi. Bu aşamadan sonra belediye olarak üst yapı ve sosyalleşmeye ağırlık vermeye istediklerine değinen Ortekin, tüm belediyelerin yazılı görevlerinin yanında yazılı olmayan pek çok görevleri de olduğunu söyledi. Başkan Otekin, "Bu görevlerden birisi de vatandaşların ve personellerimiz istifade edebileceği eğitim programları düzenlemektir. Ülke genelindeki birçok belediyemiz; yasa değişiklikleri ve birçok kanun ve değişik konuların uygulanması hususunda ciddi sıkıntı yaşıyor. Aydın Belediyesi olarak bir ilke daha imza atarak il genelindeki 54 ilçe ve belde belediyelerinin yöneticilerine yönelik eğitim semineri düzenledik. Değerli bürokratlarımız tarafından verilecek olan bu bilgilendirme programının, tüm belediyelerimiz adına oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Düzenlediğimiz bu seminere katılımın fazla olması, bizi gayet sevindirdi. Verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından, birçok konu hakkında gerekli bilgiye sahip olacağımızı ve artık yaşadığımız sorunların en aza ineceği kanaatindeyim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İçişleri Bakanlığı Baş kontrolörleri Nihat Yıldız tarafından programın ilk bölümünde katılımcılara; Taşınır Mal Yönetmeliği, İşyeri Açma ve Ruhsatlandırma, Belediye Cezaları, Bütçe Uygulamaları konusunda değişen son kanunlar hakkında bilgi verildi. Programın öğleden sonraki bölümümde de Yıldız, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Personel Mevzuatı' konularında eğitimler verdi. Pazar günü ise İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Haluk Nalçakar tarafından da, '4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu' konusunda bilgilendirmeler yapılacak.
kenthaber