Kuşadası Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki personel yetersizliği yüzünden, yeni SGK yasasına geçişte evraklarının adreslerine geç gönderilmesinden dolayı vatandaşların aylık 36 TL ceza ödemek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Kuşadası'nda yaşayan Bekir Köse isimli vatandaş, ilçede yeni yasa gereği başvuruda yaşadığı olayı şöyle anlattı: "11 Ocak 2012 tarihinde Kuşadası Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na yeni SGK yasası uyarınca müracaat ettim. Bana cevap, müracaat tarihinden beş ay sonra,

16.05.2012 tarihinde cevap geldi. Ben beş aylık süre zarfında aylık 36 TL ceza ödemek zorunda kaldım. Hem de bu süre zarfında eşim ve çocuklarım, prim ödenmediği gerekçesi ile Devlet Hastanesi'nden ücretli hasta olarak hizmet aldım. Bana Kuşadası Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan verilen cevapta personel yetersizliğinden dolayı bu gecikmenin yaşandığı ifade edildi. Ben devletin personel yetersizliğinden dolayı beş ay sağlık hizmetimi cebimden ödedim.‘' dedi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, sözkonusu olay hakkında basın yolu ile bilgilendiğini ifade ederek, konuyu araştırdığını söyledi. Esen, "Gerekirse müfettiş isteyeceğim." dedi. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg