Aydın Belediye Meclis üyeleri, son dönemde tartışma konusu olan "Perşembe Pazarının" Fatih Kapalı Pazaryerine taşınması yönünde daha önce alınan meclis kararını iptal etti.
Aydın Belediye Meclisi'nin Mart ayı 1. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı.
Gündem maddeleri arasında yer alan; Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelik gereğince “Memur Personel İçin III Sayılı Dolu Kadro Değişikliği” hazırlanan cetvellerin gerekli derece değişikliklerinin yapılması hususu oy birliği ile kabul edildi.
Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği daha önce ihdas edilmiş olan ve emeklilik nedeni ile boşalmış bulunan İşçi Kadro İptal Cetvelleri oy birliği ile kabul edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 1 Adet Üst ekipmanlar dahil Tıbbi Atık Aracı alınması ve parasının Müdürlük bünyesinden ödenmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.
2010 Yılı bütçesine eklenmek üzere Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 21. ve 37. maddeleri gereği 2010 yılı Ek Ödenek Bütçesinin hazırlanması hususu Plan ve Bütçe Komisyonu"nun çalışmalarını tamamlayamadığından bir sonraki Meclis toplantısında görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Mezarlık Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.

PERŞEMBE PAZARI TAŞINMIYOR
Belediye Meclis Kararı gereğince "Efeler Mahallesinde Perşembe günü kurulmakta olan Mevcut Efeler Semt Pazarının Fatih Kapalı Pazar Yerine taşınması ve her hafta Perşembe günleri Fatih Kapalı Pazaryerinde pazar kurulması" yönünde daha önceden alınan Meclis kararının iptaline, Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu"nca Aydın"da kurulan pazaryerleri ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi.
Sağlık İşleri Müdürlüğünün Cenaze ve Ambulans Hizmetleri Servisinde Kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 1 adet hasta nakil Ambulansı alınması hususu oy birliği ile kabul edildi.
04 Mart 2010 Perşembe günü yapılacak Mart ayı Meclis toplantısı 2. oturumunun saati 17.30 olarak belirlendi.-iha