Futbol hakemliği yapan ve yaklaşık 2 yıl önce “eşcinsel” olduğu için yeşil sahalardan uzaklaştırılan H.İbrahim Dinçdağ"a Federasyon'dan ilginç savunma!

Trabzon bölgesinde hakemlik yaparken, 2 yıl önce eşcinsel olduğu gerekçesiyle kendisine görev verilmediği iddialarıyla gündeme gelen 35 yaşındaki Halil İbrahim Dinçdağ, uğradığı manevi ve maddi kayıplar olduğunu belirterek, geçtiğimiz kasım ayında, Türkiye Futbol Federasyonu"na 10 bin TL"si maddi, 100 bin TL"si manevi olmak üzere toplam 110 bin TL"lik tazminat davası açtı.

"ÖZEL DURUMUN NE?"
Davanın ilk duruşması, dün Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi"nde yapıldı. Duruşmaya avukatı Fırat Söyle ile birlikte katılan Dinçdağ, “Özel durumdan sonra beni kimse işe almıyor” diyerek, açtığı tazminat davasının kabulünü istedi. Bunun üzerine hâkim “Özel durumunuz nedir?” diye sordu. Dinçdağ"ın yanıtı ise “Federasyon tarafından eşcinsel olduğum basına sızdırıldı. Bu olayın basında yer almasının ardından hiçbir işe kabul edilmiyorum” oldu.

"MADDEYİ DEĞİŞTİRDİK"
TFF ise, avukatı Suat Cem Abanazır aracılığıyla mahkemeye sunduğu yanıt dilekçesinde, Dinçdağ"a, cinsel tercihi yüzünden değil, “performans yetersizliğinden” dolayı maç verilmediğini savundu. Dilekçede şöyle denildi: “MHK"nın ilgili talimatlarındaki, "Sağlık problemleri nedeniyle askerlikten muaf tutulanlar hakemlik yapamazlar" hükmünü içeren 25"nci maddesi, "Sağlık sorunu dışında askerlikten muaf olanlar, hakemlik yapabilir" şeklinde davacının lehine değiştirilmiş ve bu konuda bildiri yayınlanmıştır.”

"KOŞULARA KATILMADI"
Dilekçede TFF"nin bu yaklaşımına karşılık davacının 2009-10 ve 2010-11 sezonu kadrosunun belirlenmesi için yapılan test koşuları"na katılmadığı iddia edildi.

Pakistanlı eşcinseller "tahsilatçı" olacak
PAKİSTAN"ın doğusundaki Siyalkot kentinin belediyesi, vergi ve fatura tahsilatlarını eşcinsellere yaptırmayı planlıyor. Yerel Tribune Gazetesi"ne konuşan belediye yetkilisi Perviz İkbal Butt, 2 milyondan fazla nüfusa sahip kentte çok sayıda eşcinselin yaşadığını söyledi.

HİNDİSTAN DA UYGULADI
Ön yargılar yüzünden eşcinsellere iş verilmediğini belirten Butt, eşcinsellere yaptıkları tahsilata göre prim vereceklerini, isteyenin kazandığı parayla tedavi olabileceğini ifade etti. Butt, uygulamanın toplumdan olumlu tepkiler aldığını kaydetti. Pakistan"da ilk defa hayata geçirilecek proje daha önce Hindistan"ın bir kentinde uygulanmış ve başarı sağlanmıştı.