Ukrayna'nın Yalta şehrinde ülkeyi AB'ye yakınlaştırmak amacıyla düzenlenen "Ukrayna ve Dünya: Ortak Tehditler, Ortak Bir Gelecek" isimli 8. Yalta yıllık toplantısında Türkiye'yi temsil eden Bakan Bağış, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in söz aldığı sırada Genel Kurul salonunu terk etti.
 
Tarihi Yalta Konferansı'nın yapıldığı Livadia Sarayı'nda Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın açılış konuşması ile başlayan konferansa konuşmacı olarak davetli olan AB Bakanı Bağış, Genel Kurul oturumunda Ukrayna Cumhurbaşkanının açılış konuşmasını dinledi. Bağış, Peres'e söz verildiği sırada ise Genel Kurul salonunu terk ederek, Peres'i dinlemedi.
 
Avrupa'nın geleceğinin ele alındığı konferansa Bakan Bağış'ın yanı sıra, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, Polonya'nın eski Cumhurbaşkanı Alexander Kwasniewski, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt katılıyor.
 
Bağış, konferans çerçevesinde yarın Türkiye'nin AB üyelik sürecindeki deneyimlerini ve AB ülkelerinden beklentilerini anlatan bir sunuş yapacak. Konferansta AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da insan hakları ve demokratikleşme konulu bir panelde yer alacak.