Dünya teknoloji devi Huawei’nin Türkiye’deki ilk kurumsal çözüm ortağı olan Penta, Huawei teknolojisi ile TelePresence’dan IP Phone’a, güvenlikten video konferans sistemlerine kadar geliştireceği anahtar teslim projelerle şirketlerin iş verimliliğini maksimuma çıkarıp, giderlerini minimuma indirecek
Bilişim dünyasının dev markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Penta'nın, iş ortakları arasına Huawei de katıldı. Sektörde liderlik hedefi ile çalışmalarına hız kesmeden devam eden Penta, dünya teknoloji devi Huawei'nin kurumsal çözüm ürünlerini Türkiye pazarına sundu. Yönetim, operasyonel ve markalara değer katan yapısı ile rakiplerinin bir adım önünde ilerleyen Penta, Türkiye'de Huawei'nin Switch, Router, Security, Wireless LAN, Network Management, Unified Communication, IP Phone, Videoconferance, TelePresence ürünlerini anahtar teslim çözümlerle şirketlerle buluşturuyor.

"PAZARDAKİ AÇILIMIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Huawei’nin Türkiye’deki ilk kurumsal çözüm ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Penta Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Huawei ile gerçekleştirdiğimiz bu önemli işbirliği ile sektördeki açılımımıza kurumsal çözüm ürünlerini de ekledik. Geliştireceğimiz anahtar teslim projeleri ile güçlü kanal yapımızı kullanarak Huawei’nin Türkiye’deki kurumsal alanda ürün yaygınlığını artırmayı planlıyoruz. Ayrıca Huawei ile ortak bir vizyon yakalayıp, sektördeki liderlik hedefimize bir adım daha yaklaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

"AKILLI ÇÖZÜMLERLE ŞİRKET GİDERLERİNİ AZALTACAĞIZ"
Huawei’nin kurumsal çözüm ürünleriyle her ölçekteki şirkete hizmet vereceklerini belirten Özçelik, “İş dünyasında verimliliği arttıran kurumsal çözüm ürünleri iş süreçlerini hızlandırdığı gibi telefon, seyahat, konaklama gibi birçok gider kalemini de ortadan kaldırıyor. Huawei’nin ileri teknolojiye sahip kurumsal çözüm ürünleriyle turizmden finansa, enerjiden sağlığa, eğitimden gıdaya kadar her ölçekteki şirket için geliştireceğimiz projelerle şirketleri bugün olduklarından daha verimli bir yapıya kavuşturup, sağlıklı bir büyüme yakalamalarını sağlayacağız” dedi.

Penta ile yapılan anlaşma sonrası Huawei’nin Türkiye’de kurumsal alanda yapılanmasını güçlendireceğini dile getiren Huawei Enterprise Kanal Direktörü Altan Cengiztekin ise şunları söyledi: “Dünyanın lider bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı olan Huawei, Penta ile imzaladığı distribütörlük anlaşmasıyla kurumsal çözümler pazarındaki iddasını daha da ileriye taşıyacaktır. Bu verimli işbirliğiyle satış ve satış sonrası süreçleri etkin bir şekilde yöneteceğiz. Penta gibi güçlü ve tecrübeli bir isimle yola çıkarak özellikle odak noktamız olan finans, eğitim, ulaşım ve enerji sektörlerindeki kurumlara uçtan uca çözümler sunmayı ve müşterilerimize katma değer yaratmayı hedefliyoruz.”

Penta Bilgisayar Hakkında
Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Penta Bilgisayar, Türkiye’de teknoloji dağıtıcısı şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor. 1990 yılından beri sektörde hızla büyüyen Penta, teknoloji dağıtımında iş ortaklarına katma değer yaratmayı başaran bir firma olarak dikkat çekiyor. Aralarında IBM, HP, Dell, Toshiba, MSI, Airties, BenQ, Lenovo, Logitech, Acer, Oki, Sony, Sapphire, Seagate, Zyxel, gibi dünya markalarının da yer aldığı teknoloji firmalarının distribütörü olan Penta, Türkiye genelinde 3 bin 500’ün üzerindeki bayisi aracılığıyla, 160’ı aşkın markanın dağıtımını gerçekleştiriyor. Kurum içinde ve sunduğu hizmetlerde hep son teknolojiyi kullanan Penta, elektronik ortamda hizmet sunduğu ve Türkiye’nin ilk B2B platformu olan “bayinet” ile de bayilerine hız ve zaman kazandırıyor.