AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Merkezde yaz tatili yapma fırsatı bulamayan binlerce çalışan anne ve baba şimdilerde ise yaz okullarını araştırmaya başladı.

Şehir merkezinde hizmet gösteren Pembe Mavi Çocuk Evi kurucusu Ali Aykut, çalışan anne ve babalara kolaylık sağlamak, ayrıca 2-6 yaş arası çocukla da keyifli biri yaz tatili geçirtmek amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Kendisinin de çalışan anne ve babanın bir oğlu olarak büyüdüğünü ve bu zorlu süreci en yakından hisseden bir çocukluk dönemi geçirdiğini bizlerle paylaşan Aykut, ailelerin en önemli hassasiyetleri hem çocukların mutlu bir çocukluk yaşamaları ve daha da önemlisi güven dolu bir ortamda hoşça vakit geçirmeleri olduğunu ısrarla vurguladı.

dsc_0005.jpgPembe Mavi Çocuk Evi Kurucusu Ali Aykut, “Bir çocuğu dünyaya getirmekle belki de işin en kolay kısmı, asıl önemli olan ise ona güzel bir gelecek hazırlayabilmek hiç şüphesiz ki ebeveynler bu telaşı bebek daha anne karnındayken yaşamaya başlıyor. Son yıllarda ülkemizde önemi giderek artan okul öncesi eğitim alanında ise en önemli görev ise hiç şüphesiz aileye ve okul öncesi eğitim kurumlarına düşüyor.

Çocukların gelecek eğitim hayatlarına yüzde 70 oranında tesir eden bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmak her ebeveynin en büyük arzusudur” dedi.

İşte tam bu noktada da Pembe Mavi Çocuk Evi olarak bir güne yaydıkları sanatsal etkinlikleri, sportif aktiviteleri ve büyük bir disiplinle bağlı kaldıkları Haftalık Öğrenme Takvimi (HÖT) sayesinde bu döneme ışık tutmaya ve mutlu bireyler yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Her biri alanında uzman kadrosuyla okul öncesi eğitim alanında iddiasını ortaya koyan Ali Aykut, Prensip olarak sınıfın sorumlu öğretmenin görevinin çocuğa yaş aralığıyla alakalı amaçlanan akademik kazanımları yaptırmak, diğer sanatsal faaliyetler içinse o alanda eğitim almış branş öğretmenleri ile çalıştıklarını belirterek, böylelikle de bir taşla iki hatta üç kuş vurmamaya çalıştıklarını bu doğrultuda her türlü maliyet göze alarak eğitim alanındaki branşlaşmayı önemsediklerini ifade etti.

Aykut, "Hem böylece sınıfın sorumlu öğretmeninin performansı düşmemiş oluyor ve sadece işine konsantre olabiliyor.

Konuyu toparlamak gerekirse özetle şunları söylemek mümkün;

Pembe Mavi Çocuk Evi olarak yaz dönemine hazır olduklarını ve kadro istikrarını hiç bozmadan çeşitli aktivitelere ek olarak temel yüzme çalışmalarını da vereceklerini ve tüm aktiviteleri bir paket kapsamında Aydınlılarla buluşturacağız" dedi.

img_1963.jpg

img_2007.jpg

img_1979.jpg