Pembe Mavi Çocuk Evi, Doğa Koleji işbirliğiyle Metropolitan Okul Olgunluğu Testi’ni gerçekleştirdi.

Pembe Mavi Çocuk Evi,  “Her Çocuğun Gerçekleştirmek istediği bir hayali vardır” sloganıyla çıktığı yolda her geçen gün hizmetlerini artırmaya devam ediyor.

Haberin fotoğrafları için tıklayın...

Pembe Mavi Çocuk Evi, Boğaziçi Üniversitesinin katkılarıyla oluşturan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Denizli Doğa Koleji’nden gelen uzman bir ekip tarafından Pembe Mavi Çocuk Evinde 4-7 yaş arasındaki çocuklara uygulandı.

Psikolog Özge Özgür, testin çocuklar için öneminden bahsederek, “Doğa Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin okula hazır oluş düzeylerini belirleme amacıyla Metropolitan Okul Olgunluğu Testini uyguluyoruz. Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmekte kullanılır. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşur. Testin sonucunda, çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyiyle ilgili sağlıklı veriler elde edilir. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer” şeklinde konuştu.

Pembe Mavi Çocuk Evi Kurucusu Ali Aykut da bu testin öneminden bahsederek çocuklar için yaptıkları etkinlikleri ve eğitimleri anlattı.

Aykut “Sabah güne merhaba diyen çocuklarımız, serbest zaman etkinliğinin ardından kahvaltılarını yapmaktadırlar. Sonrasında tüm yaş gruplarımız çoğunlukla kendi grup odalarında, bazen de bahçemizde bir araya gelerek etkinliklerimizi gerçekleştirmektedirler. Bu tür etkinlikler arkadaşlıkların oluşmasına, sosyal becerilerinin gelişmesine, kişisel ve toplumsal saygının desteklenmesine, empati gelişimine, problem çözme becerilerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır. Çocuklarımızın gelişimleri doğrultusunda her yaş grubumuzda sanat, müzik, oyun ve sosyal etkinlikler ile bale, halk oyunları, İngilizce ve resim çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmektedir” dedi.

Haber: Hatice Karaarslan