Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, adaylığını duyrduğu açıklamasında, “Üyelerimizin ve üst kuruluşlarımızın baskısından dolayı yeniden aday oldum. Bu zamana kadar yaptıklarımız ortada; Bundan sonra da Üyelerimiz ve Didim adına çalışmalarıma hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Oda seçimlerinin öne alınmasıyla ilgili olarak da bilgiler veren Pektaşoğlu, “Aydın"daki Birlik başkanımızın vermiş olduğu bir karar. Çünkü ben Aydın"daki vakıfta da görev yapıyorum. Bu nedenle bu vakfın kongresi öncesi seçimlerin yapılması gerektiğinden ve buna göre de görev dağılımı yapılacağından seçim tarihi Aydın"daki birlik başkanımızın kararı gereği öne alındı” diye konuştu.

Odaya kayıtlı bin 600 üyeden bin 200"ünün kongrede oy kullanacağını düşündüğünü ifade eden Pektaşoğlu, şunları söyledi: “Şu an öğrendiğim 2 arkadaşımız aday olmuş. Demokratik ortamlarda yapılacak seçimde arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. 1996 yılına kadar 2. Başkanlık görevinde bulundum ve bu zamana kadar üyelerimden aldığım destekle odanın başkanlığını sürdürüyorum. Odamızın yan tarafındaki yeri alarak odamızı büyüttük. Ardından teknolojiyi takip ederek bilgisayar ortamında işlemlerimiz yapmaya başladık. Hastanede yatan ve durumu iyi olmayan üyelerimize masrafları konusunda yardımcı oluyoruz. Bir tane Cenaze yıkama aracı aldık ve belediyemize tahsis ettik. Üyelerimize odamızla ilgili her türlü konuda cep telefonlarına bilgi mesajıyla bilgilendiriyoruz. Odamızda açtığımız Bağ-kur irtibat bürosuyla üyelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda odamız bünyesinde denetimlerimizde devam ediyor ve yasal olmayan işyerleriyle ilgili gerekli yerlere de müracaatlarımızı yapıyoruz”

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Eğitime de destek olduklarını belirten Başkan Pektaşoğlu, “Odamız bünyesinde Aydın"daki 98 odanın içerisinde tek oda olarak bünyemizde bir vakıf kurduk ve bu vakıf aracılığıyla 21 Üniversite öğrencisine maddi yardım yapıyoruz ve bu öğrenciler aynı zamanda Aydın"daki Birlik Vakfından da yardım alıyor. Bunun dışında her yıl Üniversiteyi kazanan öğrencilere maddi yardım ile maddi geliri düşük ortaöğretim öğrencilerine kıyafet yardımında bulunuyoruz. Okullarımıza Bilgisayar desteği sağladık. Ayrıca oda olarak 2 Engelli vatandaşımıza araç temin ettik” şeklinde konuştu.

SOSYAL ALANLAR İÇİN ARAZİ MÜJDESİ

Oda üyelerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak içinde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Pektaşoğlu, şöyle konuştu: “Hastanenin arkasında hazineye ait 692 metrekare arsa satın aldık. Bu yeri 35 bin TL"ye satın aldık ve işlemleri tamamladık. Burayı projelendirerek üyelerimiz için sosyal alan haline getireceğiz”
Pektaşoğlu, şeffaf bir yönetim sergilediklerini savunarak, “İsteyen üyemiz istediği belgeyi odamızdan temin edebilir ve inceleyebilir. Şu ana kadar alnımız açık çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim yaptıklarımız ortada ve üyelerimiz de bu çalışmalarımıza karşılıksız bırakmadı. Biz de görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı./iha