Pektaşoğlu, seçimlerde rakibinden 285 oy fazla alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 16 Ocak Cumartesi günü Didim Cem Evi'nde yapılan başkanlık seçiminde mevut başkan Yaşar Pektaşoğlu ile Recai Güdücü başkanlık için yarıştı. Olağan Genel Kurul'a Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları davetliler ve üyeler katıldı.
Gene kurul divan başkanlığını Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporarı okundu. Gene kurulda konuşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu oda da yaptığı çalışmaları anlattı. Pektaşoğlu şunları söyledi:
"Siz değerli üyelerimiz bizler bütün inancımızla sizlere hizmet etmeye çalıştık ve çalışacağız. Değerli arkadaşlarım bu toplum çok daha iyi şeylere layık bir toplumdur. Biz buna inanıyor ve bunu biliyoruz. Bu hizmetler bunlarla bitmez. Zamana göre bir şeyler mutlaka üretilecektir.
Bu arada zamanın getireceği daha başka hizmetler ve eksiklikler doğacaktır. Akla gelmeyen, fakat zamanla ihtiyaç duyulacak hizmetler doğacaktır. Tabi burada sizlere de görev düşüyor, sizler de zaman zaman yapıcı ikaz ve uyarılarınızla yönetim kurulumuza yön vereceksiniz. Yönetim kurulu sizlerden güç alacak ve arkasında bu nadide toplumun gücünü hissedecektir."
Başkan adayı Recai Güdücü ise konuşmasında değişim ve gelişim için aday olduğunu dile getirdi. Konuşmaların seçimlere geçildi. Olağan Genel Kurul'da saat 14.00'te oy kullanılmaya başlanırken, sandıklar saat 17.00'de kapatıldı. 4 sandıkta yapılan seçimlere 669 Esnaf Odası üyesi oy kullandı. Açılan sandıkları sonucunda 669 üyeden 659 üyenin oyu geçerli sayılırken, 10 oy geçersiz sayıldı. Mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu toplam 4 sandıkta 472 oy alırken, diğer başkan adayı Recai Güdücü ise 187 oy aldı. Başkan
Pektaşoğlu 4. kez başkanlık için seçilirken alkışlar altında tebrikleri kabul etti. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
''Başkan Yaşar Pektaşoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri: Aydın Bener, Metin Destici, Erdal Çelik, Cema Karaarslan, Adem Konuş, Kazım Ezer, Özbey Talayhan, Tahir Karaosman.''
Yeni Denetim Kurulu:
"Erkan Kaya, Eyüp Gölebatmaz, Mustafa Bayraktar."