Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Aydın İl Temsilcisi Yalçın Pekgüzel, özürlülerin sadece 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü"nde hatırlanmasının doğru olmadığını belirtti.
THD Aydın İl Temsilcisi Yalçın Pekgüzel, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle THD Aydın İl Temsilciliğinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya TDH Aydın il ve mezkez ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Toplantıda konuşan yalçın Pekgüzel, Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unu oluşturan 8,5 milyon kişinin engelli olduğunu belirterek, erkeklerin yüzde 11,10'unun, kadınların ise yüzde 13,45'inin engelli olduğunu söyledi. Birlik Milletlerin (BM) 3 Aralık'ı 'Dünya Özürlüler Günü' olarak ilan etmesinden sonra her yıl bu günün 'ah'lar ve 'vah'lar arasında kutlanmaktan öteye gidemediğini öne süren Pekgüzel, “Nüfusun önemli bir bölümünü kapsayan engelli yurttaşımız olmasına rağmen, sadece belli gün ve haftalarda hatırlanan engellilerin hayatlarını bizlerin zorlaştırdığının farkında değiliz. Bugüne kadar alınan karar ve uygulamalar maalesef engellerini aşmada yardımcı olmak yerine, onlara engel olmuştur. Engeliler Kanunu'na göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının yedi yıl içinde özürlülerin kullanımına uygun duruma getirilmesi zorunluluğu vardır. Geçen dört yılda yapılanlar ortadadır. Maalesef 2,5-3 yıl gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, halen bu çalışmalar yeterli seviyede değildir. Bu çalışmaların hızlanması ve şehirlerin engellilerin kullanabileceği hale getirilmesi gerekmektedir. Engellilerin yaşadığı zorlukları ve içinde bulundukları durumu iyi anlayabilmemiz için kendimizi onların yerine koymamız gerekiyor” dedi.
TDH olarak engellilere sahip çıkmak ve onları yanlarında görmek istediklerini kaydeden Rekgüzel, partilerinde milletvekili seçimlerinde özürlüler için kontenjan ayrılacağını sözlerine ekledi.