29 Mart 2009"da yapılacak yerel seçim çalışmalarına Aydın"da iddialı başlayan AK Partili aday adayları çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı ve Aydın Belediye Meclis Üyesi Şevket Kaya"nın başlattığı yemekli tanıtım toplantılarına diğer adaylar Mustafa Ancın ve Yalçın Pekgüzel de uyguladı. Bugün akşam Aydın Sanayi Odası Restoranı"nda sivil toplum örgütleri temsilcilerine kendisini tanıtan ve seçilmesi halinde yapacaklarından söz eden Belediye Başkan aday adayı ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, seçilmesi halinde işsizlik sorununu çözecek projelerinin olduğunu söyledi.
Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Dönem Başkanı Veli Tiryaki başkanlığında "Aday adaylarımızı tanıyalım" adı altında düzenlenen yemekli toplantıda çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi AK Partili Belediye Başkan Aday Adayı Yalçın Pekgüzel"in konuğu oldu. Dünyanın pek çok şehrini dolaştığını ve Aydın"ın geri kalmış bir şehir olduğunu kaydeden Yalçın Pekgüzel, “Bu kararı dün vermedim. 10 Yıl önce bu işi yapmayı düşündüm. Ve sadece bu işi yapmak ve sizin karşınıza çıkıp ezilmemek için biri lisans ikisi mastır 3 üniversite bitirdim. Aydın için korkunç projelerim var. Aydın"ı dünya kenti yapmak için çalışacağım” dedi.
Yerel yönetimler konusunda da deneyimi olduğunu ve hem Hüseyin Aksu hem de İhami Ortekin"in meclis üyeliğini yaptığını belirten Yalçın Pekgüzel 5393 sayılı yerel yönetimler kanununu da iyi bildiğini ve göreve gelmesi halinde de sivil toplum örgütlerinin görüşlerini mutlaka alacağına söz verdi.
Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Pekgüzel, “6 ay önce yerel yönetimler mastırı yaptım. Bunu Aydın şehrini kaybettirmemek için yaptım. AK Parti döneminde çyerelleşme adına önemli yasalar çıkarıldı. Bu yasalar sivil toplum örgütlerinin idarecilere fikir ve görüşlerini açıkça sunmasına olanak sağladı. Eğer bugüne kadar sivil toplum örgütleri görüşlerini belirtmemişler ise bu onların suçudur. 3-4 yıldır Aydın"da kamu yararına 600-700 milyar para harcadım. Bu şehirde para kazandım, bu şehirde harcıyorum. Diyorlar ki "Sen teşvikten yararlandın". Koçum çıkar 300 milyarı sen de faydalan. Tombaladan çıkmamak için önce gittim bir X ajansı ile anlaştım. Şehrin karakterini analiz ettim. En büyük sorunun işsizlik olduğunu gördük” dedi.
“İLKELERİME UYDUĞU İÇİN AK PARTİ"YE GEÇTİM”
Kendisi hakkında çeşitli söylentilerin olduğunu ve eski bir ANAP"lı olarak Mart ayında ilkelerine uyduğu için AK parti"ye katıldığını kaydeden Pekgüzel “Daha önce ANAP"ta siyaset yaptım. İlkelerim değişmedi. Bizim önceliğimiz partimizin değil halkın ve Aydın"ın önceliğidir. Mevcut Belediye başkanımız hakkında kendisini rencide edecek hiçbir şey konuşmam. Bu bana yakışmaz. Bu kendisine değil makamına olan saygımdandır. Ben Aydın"ı İtalya"nın San Marino"su, Fransa"nın Paris kentinde bulunan Şanzelize"si gibi düşünüyorum. Korkunç projelerim var. Eğer seçilemez isem, bu projeleri talep eden belediye başkanımıza verebilirim” dedi.