Hastaneden yapılan yazılı açıklamada; "Solunumu ve dolaşımı yoktu, tansiyonu alınamıyordu...Kalp ve solunum canlandırma işlemi (CPR)'ne başlandı. Yapılan uzun müdahale sırasında kalbi birkaç kez durdu ve elektroşokla geri döndürüldü." Sanatçı Peker Açıkalın bugün henüz ayrıntıları bilinmeyen bir tartışma sonucu fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Sanatçının götürüldüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Hastamız Peker Açıkalın bir tartışma sonrası fenalaşıp düştüğü ifadesi ileözel araç ile hastanemiz Kadıköy Şifa Kadıköy Hastanesi Acil servisine getirildi. İlk muayenesinde solunumu ve dolaşımı yoktu, tansiyonu alınamıyordu. Siyonoze idi monitorize edildi. Ventriküler fibrilasyon da olduğu tespit edildi. Mavi kod verilip kalp ve solunum canlandırma işlemi (CPR)'ne başlandı. 
Yapılan uzun müdahale sırasında kalbi birkaç kez durdu ve elektroşokla geri döndürüldü. Müdahale sırasında daha önceki hastalığı hakkında Kardiyoloğundan bilgi alındı. Yapılan müdahale ve tetkikler sırasında Miyokard Enfaktüsü geçirdiği anlaşıldı. Acil koroner Angiografi gerektiği düşünüldüğünden Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ile görüşüldü. Gerekli müdahalenin yapılabilmesi için KadıköyŞifa Kadıköy Hastanesi Kardiyoloğu eşliğinde ambulansımızla sevk edildi.