Henüz 14 yaşında olmasına rağmen, Türkiye şampiyonluğu bulunan Sinem Çisem Doğdu, uluslar arası arenada Türkiye"yi en iyi şekilde temsil edebilmek için Aydın"da erkeklerle güreşmeye başladı. Erkek pehlivanlar tarafından ilk başta basite alınan bayan güreşçi, minderde tüm erkekleri yere serince herkesi şaşırttı.
Aydın Güreş Eğitim Merkezi antrenman salonunda erkeklerle güreş tutup erkeklerin sırtını yere getiren genç kız görenleri şaşırtıyor. Avrupa şampiyonalarını daha iyi hazırlanabilmek için Antalya"dan Aydın"a gelen ve erkeklerle güreş tutan genç kız bu işin yadırganmaması gerektiğini, rakiplerinden bir adım önde olması için daha çetin antrenmanlar yapması gerektiğini söyledi.
Bayanlar 40 kiloda geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu olan Sinem Çisem Doğdu, güreşte başarılı olmak için her yolu deniyor. Spor hayatına jimnastikçi olarak başlayan Sinem, hocalarının yönlendirmesiyle daha sonra güreş yapmaya başladı. Ailesi de güreşçi olan Sinem aynı zamanda son iki yıldır Kırkpınar"ın Başpehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil"in de yeğeni. Ev hanımı bir anne ve Telekom"da çalışan bir babanın iki çocuğundan biri olan Sinem Çisem Doğdu, Antalya"da başladığı güreş hayatında 2010 yılında kendi kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, 2009 yılında Türkiye üçüncüsü oldu.
GÜREŞ İÇİN AİLESİNDEN AYRILIP ANTALYA"DAN AYDIN"A GELDİ
Türkiye Şampiyonluğuyla yetinmek istemeyen genç güreşçi, Antalya"daki imkanların yetersizliğinden ve amcası Mehmet Yeşil Yeşil"in önerisiyle Altın Düdük sahibi Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bekir Çeker"e emanet edilen Sinem, ailesinden ayrılarak bu yıl Aydın"a yerleşti. Eğitimini de Aydın"da sürdüren Sinem, güreşte yurt dışı macerasını başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Antrenmanlarda ilerde karşısına çıkacak rakiplerin daha güçlü olacağını düşünerek hem cinsleri yerine erkeklerle güreşmeyi tercih eden Sinem Çisem Doğdu, görenleri şaşırtıyor. Kendisini izleyenlerin şaşkınlığını alıştığını belirten Sinem, bu durumun yadırganmaması gerektiğini söyledi. Erkek pehlivanların dahi bu duruma ilk başlarda garipsediğini dikkat çeken Sinem, “Kendimi ilerde görmek istiyorsam erkeklerle antrenman yapmaya mecburum. Çünkü bayanlarla yaptığım antrenmanlar bana hafif geliyor. Bu sefer kendimi zorlamıyorum. Hocalarım birçok erkekten daha güçlü olduğumu söylüyor. O nedenle kendimi zorlamam ve ilerde daha güçlü rakiplerim karşıma çıkacağı için hemcinslerim yerine benden daha güçlü olan erkeklerle antrenman yapıyorum. Antrenman yaptığım kişinin erkek olması benim için sorun oluşturmuyor. Erkeklerle güreşirken rakiplerimden zaman zaman yenilsem de bazen yeniyorum. Güreş güce baktığı kadar tekniğe de bakıyor. Benim için erkek rakiplerime yenilip, yenmem önemli değil, önemli olan inşallah önümüzdeki sene Avrupa"ya açıldığımda orada rakiplerimi yenmem. Erkelerle güreşirken, zaman zaman rakiplerim beni basite de alıyor. Fakat erkekleri teknikle tuşa getirince sonradan hafife almamaları gerektiğini anlıyorlar” dedi.
Antalya"daki imkanlarının iyi olmadığını kaydeden Sinem, Aydın"a geliş sebebini ise, “Hem amcam Mehmet Yeşil Yeşil"in önerisi, hem de burada bana sunulan imkanların daha iyi olmasından dolayı Aydın"a geldim. Bundan sonra Aydın"ın başarısı için güreşeceğim” şeklinde açıkladı.
ANNE VE BABA"DAN TAM DESTEK
14 yaşında güreş için anne ve babasından ayrılarak Aydın"a yerleşen Sinem Çisem Doğdu"ya en büyün destek ev hanımı olan anne Selime Doğdu ve Telekom"da çalışan baba Çetin Doğdu"dan geliyor. Kızlarının güreşte daha iyi yerlere gelebilmesi için her türlü fedakarlığı yapan aile fırsat buldukça Antalya"dan Aydın"a kızlarının yanına geliyorlar. Kızlarının erkeklerle antrenman yapmasını yadırgamadıklarını dile getiren, anne Selime Doğdu, kızının gereksinim dolayısıyla erkeklerle güreştiğini spor yaptığını bunun da sonuçta spor olduğunu söyledi. Kendileri için ortada garip bir durumun olmadığını belirten Selime Doğdu, hedeflerinin dünya ve Avrupa şampiyonluğu olduğunu ve bunun için kızlarının her zaman arkasında olduklarını ifade etti.
Güreşi ailecek çok sevdiklerini dile getiren baba Çetin Doğdu ise “Güreşi sevdiğimiz için bugün buradayız. Kızımızı desteklemek için önce kızımızın bizden ayrılmasına göz yumduk. Şimdi de zaman buldukça kızımızı desteklemek için Antalya"dan Aydın"a kızımızın yanına geliyoruz. Mehmet Yeşil Yeşil kızımın amcası olur. Kızım bu sporu yaptığı sürece her türlü desteği vereceğiz”” şeklinde konuştu.
Sinem Çisem"in antrenmanını izleyen ailenin en küçük bireyi olan Mahmut Sertaç Doğdu ablasını izlerken uyuya kalınca antrenman salonundaki banklardan birisi onun yatağı oldu. Bu durumda bile kızlarının antrenmanını terk etmeyen aile kızlarının güreşlerde daha çok madalya alacağına inanıyor.