Pegasus ile HSBC Advantage ortaklığıyla oluşturulan Pegasus Kart'ın dünkü tanıtım toplantısında konuşan Sabancı, "2007 yılında THY'den sonra Türkiye'nin ikinci büyük tarifeli hava yolu olduk. Ciroda ise yüzde 44 büyüyerek 300 milyon euro ciroya yaklaştık" dedi. 2008'de yolcu sayısında yüzde 8, ciroda yüzde 22 büyüme öngördüklerini söyleyen Sabancı, büyüme planlarının satın alma yoluyla devam edeceğini, mart sonunda ise agresif bir pazarlama atağına geçeceklerini söyledi. Sabancı, agresif pazarlama stratejileri doğrultusunda Electro World ile ticari bir anlaşma yapma aşamasında olduklarını ve yaz döneminden itibaren yolculara çekilişle plazma televizyon vereceklerini söyledi. Sabancı, "Plazma fikri ile 'seksi bir şey' bulmayı hedefledik. 2008'de Pegasus'ta çok daha agresif bir pazarlama yapısı göreceksiniz. Batılı low cost'lar (Düşük maliyetli havayolları) ne yapıyorsa aynısını yapacağız" dedi.

Satın almalara odaklandık

Sabancı, "Dünyada yaşanan uçak sıkıntısı da büyüme planlarımızı etkiliyor. Dolayısıyla fabrikayı çok hızlı büyütemiyorsunuz. Bizim fabrikamız da uçak. Uçağı büyütsen, slot problemi ortaya çıkıyor" dedi. Pazardaki diğer havayollarını mercek altına aldıklarını aktaran Sabancı,"Stratejik ortaklık düşünmüyoruz, satın alma yoluyla, absorbe ederek büyüyeceğiz. Pazarda kültürümüze uyan havayolları olursa tabii ki ona bakmaya devam edeceğiz" dedi.

Advantage'ın Pegasus Havayolları ile beraber oluşturduğu uçuş ve alışveriş kartı Pegasus Kart'ın tanıtım toplantısında konuşan HSBC Bank Türkiye CEO'su Piraye Antika, Pegasus Kart'ın, Advantage Kart'ın bütün özelliklerini taşıyacağını belirtti. HSBC Genel Müdür Yardımcısı Demet Cimilli "Kart ile 5 yıl içinde 500 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Kart ile nakit puana ilave olarak kazanılan uçuş puanlarının herhangi bir sınırlama olmadan kullanılabilecek.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 2007 yılında ulaştıkları 4.1 milyon yolcu sayısı ile tarifeli uçuşlarda Türkiye'nin ikinci büy...