Pegasus Havayollarının filosundaki uçak sayısını artırması yönünde başlattığı çalışmaların sürdüğü, 32 olan uçak sayısının 2011'de 38'e çıkartılacağı bildirildi.

İzAir Genel Müdürü ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Danışmanı Gürol Yüksel, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirli 117 işadamı tarafından kurulan İzAir'in, Pegasus ile ilişkisinin 2007 yılının nisan ayında yüzde 23 oranındaki hissesini Esas Holding'e satmasıyla başladığını ifade etti.

Pegasus Havayollarının şu an İzAir'in hissesinin yüzde 73'ünü devraldığını belirten Yüksel, ''Tüm çalışmalarımızı Pegasus Havayolarının çatısı altında yapıyoruz'' dedi.

Yüksel, Pegasus Havayolları olarak halen iç hatlarda 18, dış hatlarda ise 25 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yüksel, filolarını güçlendirmek amacıyla geçen yıl 2015 yılına kadar teslim edilmek üzere Boeing'e 3,2 milyar dolar değerinde 40 adet yeni nesil uçak siparişi verdiklerini belirterek, şu ana kadar bunlardan 14 tanesinin teslim edildiğini anımsattı.

Türkiye'nin en genç hava yolu filosuna sahip olduklarını ve filolarında 32 uçağın bulunduğunu belirten Yüksel, filolarındaki uçak sayısını 2011'de 38'e çıkartacaklarını bildirdi.

-''10.5 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ''-

Yüksel, şirket olarak yıl sonuna kadar 8 milyon, 2011'de ise 10 milyon 500 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu 38 uçakla yapılacak. Bu rakam THY'nin 2002'de taşıdığı yolcu sayısına eşit olacak'' diye konuştu.

Yüksel, Kurban Bayramı tatili öncesi her yıl olduğu gibi bu yılda hareketlilik olduğunu sözlerine ekledi.

A.A.