Federasyon başkanı Mehmet Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bugüne kadar sadece koşarak oryantiring yapıldığını, ancak oryantiringde bisiklet, kayak ve engelliler için tekerlekli sandalye kategorileri bulunduğunu da söyledi.
 
Bisikletle Türkiye Oryantiring Şampiyonası için, ''Bütçe, tanıtım ve antrenör eğitimi eksikliği nedeniyle daha önce gündeme alamadık'' diyen Genç, şunları kaydetti:
 
''Bu sene ilk kez faaliyet programımıza 29 Ekim'de bu şampiyonayı aldık. Organizasyonu, Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe yerleşkesinde yapacağız. Haritaları özel olarak çizdirdik. Bisikletle birlikte ikinci bir yarışma kategorisini başlatıyoruz. Bisikletli branşımız, 29 Ekim Cumartesi günü resmen başlamış olacak. Yarışmaya sporcular kendi bisikletleriyle katılacak. Bisiklet Federasyonu ile işbirliği içindeyiz. Bu yarışmaya bisiklet lisansı olan sporcular da katılacak.''
 
Diğer yarışma türlerini de başlatmak istediklerini belirten Mehmet Genç, ''Bisikletten sonra kayakla oryantiringi başlatmayı düşünüyoruz. Kayakla yarışmaya çok talep var, ancak bütçemiz nedeniyle temkinli yaklaşıyoruz'' dedi.
 
Genç, yarışmada sporcuların hedefe bisikletle gitmeleri gerektiğini, bisikletten inmeleri halinde ise diskalifiye olacaklarını dile getirerek, ''Koşarak oryantiring kademe yarışmalarına ortalama bin kişi katılıyor. Bisikletle yarışmaya ise 100 kişinin üzerinde katılım bekliyoruz'' diye konuştu.