Söke"ye gelen "yeşil pedal" bisiklet grubunu Belediye Başkan Yardımcısı ve Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna karşıladı.
Bursa Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Yerel Gündem 21 ve Bursa Yeşil Pedal Grubunun çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri çevre turu Muğla"nın Fethiye ilçesinde tamamlanacak. 5 Temmuz Pazar günü saat 14.00 de Nilüfer Belediyesi önünden start alan yeşil pedal grubu bisiklet tutkunları Susurluk, Burhaniye, Dikili, İzmir, Gümüldür, Söke, Milas, Muğla, Fethiye güzergahını takip ediyor.
Geçtiğimiz yıl yine küresel ısınmaya tepki için Bursa"dan Karadeniz"e pedal basan "Yeşil Pedal Bisiklet Grubu"nu Söke Belediyesi önünde karşılayarak çiçek veren Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, “Söke Belediyesi olarak yerel gündem 21 çalışmalarına önem veren belediyelerden biriyiz. Arkadaşlarımızın 21. yüzyılın gündeminde yer almaya devam eden çevre kirliliği gibi çok önemli bir soruna dikkat çekmek için başlattıkları bu eylemi yoğun sıcak havada da gerçekleştirme gayretlerini önemsiyoruz ve arkadaşlarımızı kutluyoruz” dedi.
Bursa Yeşil Pedal Grubu sözcülerinden Ayhan Uyar, ''Dünya giderek yok oluyor. Önümüzdeki yüzyılda ortaya çıkması muhtemel sorunların başında gıda krizi ve su kıtlığı geliyor. Ama daha da önemlisi bir enerji sorunuyla karşı karşıyayız. Ulaşımdan, işyerlerine, okuldan, alışverişe, evden sokağa her yerde alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz ve yaşam biçimimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yoksa dünyamız bu gidişata dayanamayacak. O halde bizim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz, aşırı tüketimden kaçınmamız, enerjiyi verimli ve etkin tüketmemiz gerekiyor. Bu gidişe dur demek için bisiklet tutkunu arkadaşlarımızla insan olarak küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla pedala basıyoruz” dedi.