Tutuksuz yargılanan Çakır'a, "cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildi.
Tekkeköy İlçesi'nde bir tıbbi malzeme satan şirkette 2007 yılı Ekim ayında pazarlamacı olarak çalışan D.K., tavuk ürünleri satışı yapan Murat Çakır'ın işyerine giderek 30 TL'si peşin kalanı 2 taksitle olmak üzere 100 YTL'ye tansiyon aleti sattı. D.K., 1 ay sonra ilk taksiti almak için Çakır'ın işyerine giderken kızın ağzını kapatıp, kolundan tutarak dükkanın arka kısmında bulunan boş odaya sürükledi. Kanepenin üzerine yatırdığı D.K.'nin elbiselerini çıkarmaya çalışan Murat Çakır bir yandan da öpmeye başladı. D.K., Çakır'ın elini ısırıp kaçtı. D.K.'nın durumu polise bildirip olayı anlatması üzerine Murat Çakır yakalandı. Sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan ve 2 ay sonra itiraz üzerine 7 bin 500 TL kefaletle serbest bırakılan Çakır'ın dosyası Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Önceki duruşmaya katılan D.K. sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek. “Para konusunu konuşurken bir ara elimi tuttu. Elimi çektim. Birden yerinden kalktı. Bir eliyle ağzımı kapatarak, beni sürükleyip arkadaki odaya götürdü. Kanepe üzerine yatırarak elbiselerimi çıkarmaya çalıştı. Bir yandan da boğazımdan öpüyordu. Boş bulunduğu bir sırada ağzımı kapayan elini ısırdım ve bağırmaya başladım. Panikleyince de üzerimden itikledim ve kaçarak polise gittim” dedi.
Bugün son kez hakim karşısına çıkarılan ve önceki ifadelerini yineleyen tutuksuz sanık Murat Çakır, “Bana tansiyon aleti sattığı doğrudur. Taksiti almaya gelince paramın olmadığını, birkaç gün sonra gelmesini söyledim. Ancak kendisinin zor durumda kalacağını ve parayı mutlaka alması gerektiğini söyledi. Ödeme yapmayınca bana bu iftirayı attı. Kendisine elimi bile sürmedim” dedi.
Mahmeke heyeti sanığın "cinsel saldırı' suçunun teşebbüs aşamasında kaldığını ve D.K.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden gönderilen raporunda ruh sağlığının bozulmadığını bildirirken Murat Çakır'a 1 yıl 11 ay 10 ay gün hapis cezası verdi. Bu cezayı ertelendi.