Kapalı pazara kurulan çadır ve sobalar, vatandaşların ilgisini çekiyor. Eski 20 dereceye kadar düşen soğuklara karşı halden, Antalya ve Mersin'den getirttikleri sebze ve meyvelerin soğuk almasından endişe eden pazarcılar, çareyi tezgahlara soba kurmakta buldu. Esnaflar, tezgahlara soba kurmamaları halinde hem ürünlerinin soğuk alacağından hem de kendilerinin zor durumda kalacağından yakındı.
Soğuk havaya rağmen vatandaşların pazara çıkma geleneğinden vazgeçmediklerini belirten esnaf Mustafa Başar, pazarcı esnafının zor şartlar altında çalıştıklarına dikkat çekti. Yaklaşık 20 yıldır pazarda tezgah kuran esnaf Osman Yıldırım ise kış şartlarında pazarda çalışmanın zor olduğunu ifade ederek, "Pazarcılık yapmak her babayiğidin harcı değil." dedi.
Mallarının ziyan olmaması için çareyi odun sobası kurmakta bulduklarını belirten Ahmet Özdil, "Yakacak olarak evden getirdiğimiz odunları ve boşa çıkan kasaları kullanıyoruz. Ayrıca, soba üstüne çaydanlıkları koyup çay içme imkanı buluyoruz." şeklinde konuştu.
Ayrıca, bu hafta pazarda zam şampiyonluğunu kilosu 5 liradan satılan servi biber ve patlıcan elde etti. Pazardaki fiyatlar şu şekilde oluştu:
"Salatalık 3 TL, ıspanak 2.5-3 TL, brokoli 3, mandalin 1-2, muz 3, pırasa 2-3, lahana 4-5, çarliston biber 4, domates 1.5-2, pırasa 1.5-2, karnabahar 3-4, havuç 1-1.5, kıvırcık 1-1.5, , sivri biber 5, patlıcan 4 ve dolma biber 3 liradan satıldı."