Kurbanlıkların yüzde 90"ının satıldığı pazarlarda satıcıların yüzleri gülerken ithal edilen anguslarla yerli hayvanların arasında kıyasıya bir rekabet aşanıyor.

Kurban Bayram"ına bir gün kala İstanbul"un çeşitli semtlerinde kurulan kurban satış yerlerindeki satışlar devam ederken satıcıların yüzleri gülüyor. Kurban azarlarında satış yapan pek çok çadır kapılarına “bitti” tabelalarını çoktan astı. Bayrama bir gün kala satıcılar ellerinde kalan son hayvanları satmak, alıcılar ise uygun bir hayvan bulabilmek için büyük çaba harcıyor. Avrupa yakasındaki kurban pazarlarında ise Uruguay"dan gelen anguslarla yerli malı hayvanlar arasında büyük rekabet yaşanıyor. Pazarlarda küçükbaş kurbanlıklar, 400-800 arasında alıcı bulurken, büyükba hayvanlar 5 bin- 12 bin lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Uruguay"dan getirilen angusların fiyatı ise 6 ila 8 bin TL arasında değişiyor. Satın aldığı angusları bitiren satıcılardan Metin Kırmaç da aldığı kaporaları göstererek, “ Çok şükür bu sene satışlardan çok memnunuz. İki gün kala elimizde hiç hayvan kalmadı. En ucuzunu 6 bin, en pahalasını 8 bin liradan sattık” diye konuştu.

Alıcı da satıcı da memnun

Keşan"dan getirdiği 41 büyükbaş hayvanın 40"ıncısını Durda Duman isimli alıcıya 5 bin 100 liraya satan Fevzi Bozkurt “Elimde tek bir tane hayvan kaldı. Onu da bu gün satarız. Bizim hayvanlarımız yerli, kendi yetiştirdiğimiz hayvanlar. Alıcıların çoğu yerli hayvana rağbet ediyor. Kurbanlıkları 5 bin ve 8 bin arasında değişen fiyatlarla sattık” dedi. Nesih Oran ise, 1500 küçükbaş hayvan getirdiklerini, ellerinde çok az hayvan kaldığını söyleyerek “ Biz de memnunuz, alıcılarda memnun. 400 liradan başladı fiyatlar, büyük koçları 800 liraya sattık. Arife gününde bizim de elimizde hayvan kalmaz” diye konuştu.