Rusya'nın başkenti Moskova'nın güneyindeki bir pazar yerinde meydana gelen yangında 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Moskova'nın güneyindeki Varşavskaya Şose üzerinde bulunan inşaat malzemelerinin satıldığı Kaçalovski Pazarı'nda bu sabaha karşı meydana gelen yangında 12 kişinin yanarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaçalovski adlı pazar yerinde hangarların ve depoların yanındaki iki katlı binada zor şartlarda yaşayan göçmen işçilerin ısınmak için yaktıkları elektrikli ısıtıcının yangına neden olduğu sanılıyor.

Yetkililer, "Binanın yangın çıkışı kapalı olmasaydı işçiler kurtulabilirmiş. Yangın kısa sürede yayılmış ve binanın girişini kapatmış" dediler.

İşçilerin, yangının çıktığı 50 metrekarelik bir alanda birlikte yaşadıkları belirlendi. Yangın 04.50'de başladı, 07.05 civarında kontrol altına alındı.

260 metrede yangın

Bu arada Moskova'nın Manhattan'ı sayılan, Türk şirketlerinin de yeni gökdelenler yaptığı Moscow City'de dün gece yangın çıktı.

Tamamlandığında 509 metre ile Avrupa'nın en yüksek binası olması beklenen Federasyon Kulesi'nin "Vostok" adlı binası yangında büyük zarar gördü. İtfaiye yangın katlarına merdivenlerden çıkabilirken, 260 metre yükseklikteki yangın helikopterler sayesinde söndürülebildi.

Yetkililer, yangının başladığı sırada en üst katta gece vardiyasında bulunan 14 işçinin anında tahliye edildiğini belirtti.