Her hafta Cuma günü Yedi Eylül Mahallesi"nde kurulan semt pazarlarında oluşturulan standlarda hazır bulundurulan 2 hemşire tansiyon ölçümü yaparken, diğer 2 sosyal eleman da AYBA hakkında vatandaşları bilgi veriyor. Başta mahalle sakinleri olmak üzere semt pazarında satış yapan pazarcı esnafları da AYBA"nın verdiği sağlık hizmetlerinden faydalanırken; Aydın Belediyesi"nin katkılarıyla verilen sağlık hizmetlerine daha çok yaşlı vatandaşlar ilgi gösteriyor.
AYBA"nın Aydın"dan tüm Türkiye"ye yayılacak örnek bir proje olduğunu, bu projede yeni bir belediyecilik anlayışı, hizmet zenginliği ve ihtiyaçlara uygun hızlı ve etkin cevaplar olacağını savunan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu projede Aydın Belediyesi olarak, ulusal ve sosyal uygulamalı gerontoloji derneği ve bazı üniversiteler ve Aydın"daki bazı sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yapmaktayız. Bu projede konusunda uzman tüm sivil toplum örgütlerini, özellikle de kadın sivil toplum örgütlerini işbirliğine ve ortak çalışmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.
AYBA"nın çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara hizmet verecek, yani anne karnından toprağa verinceye kadar vatandaşların yanında olacağını kaydeden Çerçioğlu, şunları söyledi: “Yine abla-abi projesi, sokakta yaşayan çocuklar, çocukların sağlıklı beslenmesi, gençlerin buluşma merkezleri gibi projelerimiz var. Ben gençlerin buluşma merkezleri konusunu çok önemsiyorum. Bugün Aydın"da gençlerin güvenilir buluşma merkezleri sayısı çok az. Proje kapsamında bu olaya hemen el koyduk. Aydın"da bulunan güzelim parklardan bazıları, hatta en eski ve bilinen parklarımız oturulamaz duruma gelmiş. Bu parklarda buluşma merkezleri oluşturarak hem parklarımızı yeniden kazanacağız, hem de gençlerimizin güvenli ortamlarda vakit geçirmelerini sağlayacağız. Bu kararlı tutumumuzdan geri adım atmayacağız” -iha