Esnaf ürünlerini satmak için artık sesleri yerine sadece etiketlerini kullanacak. Zonguldak Ereğli'de de hem esnaf, hem de halk uygulamadan memnun.

1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren yeni yasayla birlikte pazarda bağırmanın yasaklanması Ereğli pazarına da yansıdı. Tezgâhta sergilediği ürünü satmak için önceden avaz avaz bağıran tezgâh sahipleri, artık ürünün niteliğini etiketlerle anlatıyor. Pazar esnafı yeni uygulamayı, "etiketler bizim yeni dilimiz oldu" şeklinde değerlendirirken, zaman zaman eski alışkanlıktan kaynaklı olarak bağırdıklarını da itiraf etti.

12 yıllık pazarcı Sezai Öztürk (33), yürürlüğe giren uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Uzun yıllardır esnaf olduğu pazaryerinde bağırarak müşteri toplamaya çalıştıklarını, yaptıkları bu uygulamada gürültü kirliliğine sebep olduklarını belirtti. Şimdi ise sessiz ve sakin bir şekilde halka hizmet verdiklerini kaydeden Öztürk, "Ben bu yasayı destekleyenlerden birisiyim. Bugüne kadar pazar yerlerinde yapılan bağırmalar ise kirlilikten başka bir şey değildi. Şimdi ise sessiz ve sakin bir şekilde halk pazar yerine gelerek alış verişini yapıyor. Bazı arkadaşlarımız ise eski alışkanlıklarından hemen kurtulamayacak gibi gözüküyor. Ayrıca yeni yapılan kapalı pazar yerinde de bağırma olayının olmaması da yankılanmayı önlüyor." dedi.