Siyasete atılmak için belediye başkan adaylığına soyunan iş dünyasının başarılı isimleri sandıkta umduğunu bulamadı. Aralarında Kamil Koç otobüslerinin sahibi Sena Kaleli, eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Çarmıklı Holding"in veliahtlarından Sibel Çarmıklı, Pera Palas"ın eski sahiplerinden merhum işadamı Hasan Süzer"in kızı turizmci Cennet Teker Süzer gibi kamuoyunun yakından tanıdığı işadamı ve işkadınları girdikleri yerel seçim yarışını kaybetti.

CHP"den aday olan Kaleli, Recep Altepe"ye, AKP"den aday olan Satıcı CHP"li rakibi Ateş Ünal Erzen"e, AKP"den aday olan Çarmıklı ve MHP"den aday olan Süzer de CHP"li rakipleri İsmail Ünal"a karşı yarışı kazanamadı.

Oda başkanları öne çıktı

Oda başkanları sandıkta yüzde 50 başarı gösterdi. Altı oda başkanından 3'ü kazandı.

MHP"nin Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı ise yine işadamı Mustafa Eraslan"dı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Eras Holding"i kuran Eraslan yarışta, AKP"li rakibi Mehmet Özhaseki"ye karşı mağlup oldu. Kabani Ayakkabı"nın sahibi Mehmet Kaban da, Başakşehir"de AKP"li rakibi Mevlüt Uysal"a karşı sandıktan çıkamadı.

HÜRRİYET