Çorum'da, Remzi Özdemir ile oğlu Yasin Abdullah Özdemir'e ait olan orman ürünleri atölyesinde yangın çıktı. Elektrik şartelini kapatmadığı için yangına neden olduğu ileri sürülen işçi Rasim Çakıcı'ya patronları tarafından meydan dayağı atıldı.

Çepni Mahallesi'nde bulunan orman ürünleri atölyesinde, dün saat 19.00 sıralarında, elektrik kontağından çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede kerestelerin ateş alması sonucu büyüyen yangını söndürmek için olay yerine itfaiye ekipleri çağırılırken, 6 işçi de atölyeyi terk etti.

Bu sırada evlerinde bulunan 56 yaşındaki Remzi Özdemir ve 24 yaşındaki oğlu Yasin Özdemir, iş yerlerinde yangın çıktığını öğrenerek olay yerine geldi. Söndürme çalışmalarına devam eden itfaiye erlerinden yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini öğrenen baba-oğul, iş yerinde bulunan 43 yaşındaki Rasim Çakıcı'ya saldırdı. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmeye çalışırken, baba-oğul aralarına aldıkları işçiyi dövmeye başladı. Çakıcı'yı patronlarının elinden çevredeki vatandaşlar ile polisler kurtardı.

Remzi Özdemir, elektrikler kesildiği için erken eve gittiklerini söyleyerek, "Diğer işçiler de işi bırakıp gittiler. Sadece Rasim burada kaldı. Kendisine elektrik şartelini kapatmasını söylemiştim. Ama o kapatmamış. Elektrikler gelince de yangın çıkmış" dedi.

İşyeri sahipleri yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin de geç geldiğini ileri sürerek tepki gösterdi. Orman ürünleri atölyesinde çıkan yangın, yaklaşık 2 saat sonra söndürülürken, işyerinde 100 bin TL. maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Milliyet