Basınç nedeniyle metrelerce yüksekliğe fışkırınca su, süs havuzlarındaki fıskiyeleri aratmayınca miniklere gün doğdu. Sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıktığı şu günlerde serinlemek isteyen çocuklar saatlerce suyla oynama fırsatı buldu. 
Kozyatağı İnönü Caddesi üzerinde aniden patlayan borudan fışkıran basınçlı su metrelerce yüksekliğe çıktı. Yapay bir şelaleyi andıran patlak nedeniyle vatandaşlar kaldırımda yürümekte güçlük çekti.
Çevredeki işyerlerine ait masa ve sandalyeler de fışkıran su nedeniyle ıslanınca esnaf iş yapamadı. Bu sırada yoldan geçen bazı vatandaşlar beklenmedik manzarayı seyretmek için ilginç görüntüler oluşturdu. Bu anı görüntülemek isteyen vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. 
 
VANA BULUNAMAYINCA ÇÖP BİDONUYLA MÜDAHALE EDİLDİ
Olay yerine gelen bir İSKİ görevlisi suyu kapatacak vanayı bulamayınca çareyi çöp bidonunda buldu. Patlayan su borusu çöp konteyneriyle kapatılarak suyun yükseklere fışkırması engellemek istedi.
Tonlarca suyun saatlerce boşa aktığını söyleyen Ünal Hançer ve Tarık Alkış isimli esnaflar olay yerine gelen İSKİ görevlilerinin suyu kesecek vanayı bulamadıkları için tonlarca suyun saatlerce boşa aktığını söyledi. Yaklaşık 7 saat boyunca suyun boşa aktığını ifade eden Ünal Hançer, patlak nedeniyle müşterilerin işyerine giremediğini ve mağdur olduğunu belirti. Yoğun şikayet üzerine saat 16.00 sıralarında gelen İSKİ görevlileri patlayan boruyu tamir ederek suyu kesti.