Diyarbakır'ın en işlek semtlerinden biri olan Dağkapı semtindeki Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yol kenarında bekletilen bomba yüklü aracın zanlılarının Emniyetteki sorguları tamamlandı.

Olaydan sonra başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan M G, S.K, Z.G ve B.M, Diyarbakır emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından akşam saat 16.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Diyarbakır Adliyesine getirilen zanlılar için geniş güvenlik önlemleri alınırken, zanlıların yakınları adliye çevresinde uzun süre beklediler.

5 kişinin ölümü ve 68 kişinin de yaralanmasına sebep olan eylemi gerçekleştirdikleri iddiası ile 4 zanlı Diyarbakır Cumhuriyet savcılığında ifade verme işlemleri devam ediyor.

Öte yandan patlamanın ardından şehir merkezinde başlatılan operasyon kapsamında yapılan aramalarda üzerinde kimlik olmadığı ve şüpheli davranışları sebebi ile gözaltına R.B (17) isimli genç ise adliyeye getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan R.B. anne ve babasının eşliğinde adliyeyi terk ederken, kameralara konuşmadı.

iha