Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Antalya Limanı'ndaki patlama ve yangında biri ağır 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Balcıoğlu, yangının tamamen söndürüldüğü bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait asfalt deposundaki bir tankta, taşeron firma Aydın AŞ tarafından yapılan izolasyon çalışması sırasında patlama meydana geldiğini, ardından da yangın çıktığını kaydetti.

Patlama ve yangında işçiler Harun Çeven, Murat Çeven, Ökkeş Tuncer ve Hikmet Kasırga'nın yaralandığını açıklayan Balcıoğlu, başına sert bir cisim düşen ve zehirlenen Hikmet Kasırga'nın sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin de yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, ancak henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri ise patlama ve yangının meydana geldiği tankın boş olduğunu, bu sayede yangının kısa sürede söndürülebildiğini söyledi.

Yetkililer, yanan tankın yanındaki üç tankta da soğutma çalışması yapıldığını ve artık tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Antalya Ortadoğu Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdür Vekili Taner Güngör, patlamanın olduğu tankın tamamen kullanılamaz hale geldiğini, yandaki bir diğer tankta da hasar oluştuğunu, soğutma çalışmalarına devam edildiğini, maddi hasarın tespit edilmesine çalışıldığını kaydetti./haber7