Salonda yankılanan yüksek sesle irkilen Bakan Eroğlu ve MÜSİAD yetkilileri daha sonra gülme krizine girdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 3 ayda bir gerçekleştirdiği Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı, Eskişehir Yimpaş Otel'de gerçekleştirildi. Gündemi "Çevre ve Orman Politikaları ve İşletmelerimiz İçin Uyum Stratejileri" olan toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Varcan, Genel İdare Kurulu Toplantısı'nı 19 yıl sonra ilk kez Eskişehir'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Varcan, "Avrupa Birliği ile müzakerelere başladığımız bugünlerde çevre konusu detaylı bir şekilde bizi ilgilendiriyor. Burada mevzuat nelerdir, neler yapmamız lazım? Bizim işletmelerimizi zorlamayacak konular nelerdir? Bütün bu konuları sizlerle paylaşmayı arzu ettik" dedi.

Hükümetin yaptığı yatırımları anlatan Bakan Eroğlu ise Türkiye'nin kabuğunu kırdığını ifade etti. "Koalisyon hükümeti olsaydı, bizim yaptıklarımızın hiçbirisini yapamazdı" diyen Çevre ve Orman Bakanı Veyel Eroğlu, "Çünkü, netice koalisyondu. Herkes mevzisini tutuyor. Hiç kimse mevzi vermek istemiyor. Başka yerden toprak almaktan daha zor. Başıma gelenler var ama anlatmayacağım" diye konuştu.

Eroğlu, 2,8 milyar TL KEY ödemesinin 2,5 milyar TL'sinin 397 bin kişiye ödendiğini, aradaki farkın ise bazı kaybolan evraklar ya da elde edilemeyen belgeler yüzünden ödenemediğini kaydetti. Bürokrasiden şikayet eden iş adamlarına yerden göğe kadar hak verdiğini vurgulayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Bürokratik işlemler yavaş yürüyor. Bir tarihte ben genel müdürken bürokrasiden şikayet etmiştim ve gazeteler 'bürokrasiden şikayet eden bürokrat' diye yazmıştı. Tamam da, vatandaşın işini kolaylaştırmak lazım. E-posta adresim var, herkesin derdini dinliyorum. E-postama gelen e-maillere bakıyorum, talimat veriyorum. Kağıdı tamamen kaldırdım. Gece yarısı aklıma bir şey geliyor, arkadaşlarımı kaldırmaya kıyamıyorum. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürümüzü bazen gece yarısı 3'te kaldırmak istiyorum. Sonra düşünüyorum ki istirahat etsin, verim düşmesin. Aklıma geleni maille kendisine gönderiyorum. Dün akşam da gönderdim, ona göre. Haydar Bey'e dün akşam 3 mail gönderdim, hemen cevap gelmiş. İşleri kolaylaştırmamız lazım. Bu konuda sizlerin tavsiyeleri olursa, çok memnun olurum."

Bakan Eroğlu konuştuğu esnada ses düzeninde bir patlama oluştu. Salonda yankılanan ses patlaması, Veysel Eroğlu ile birlikte toplantıya katılanların irkilmesine sebep oldu. Bakan Eroğlu, katılımcıların endişelenmemesi için "Merak etmeyin, önemli değil" dedi. Bunun üzerine MÜSİAD'ın bir şube başkanının, "Yapılan işler karşısında titredik" esprisine ise Veysel Eroğlu, "Biz alıştığımız için bize bir şey olmadı" karşılığını verdi. Eroğlu ve toplantıya katılanlar, yaşanan olay karşısında bir süre güldü.

MÜSİAD Genel Başkanı Varcan, 2 gün süren toplantıda şubelerden gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan 'Türkiye'nin Çevre ve Orman Politikaları'nı içeren raporu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na takdim etti.- yenişafak