Son yıllarda Altın Portakal Ödülü almadığı için jüri üyelerine tepki gösteren ve “Yerim portakalı” diyen Nurgül Yeşilçay, bu yıl “Vicdan” filmiyle “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü aldı. Ancak Yeşilçay bu kez de ödülü alırken “Bu muymuş ya” şeklindeki sözleriyle jüri üyelerinin tepkisini çekti.
Önceki akşam CNNTürk"te yayımlanan, Beyaz ve Meral Okay"ın sunduğu “Nası Yani” programına konuk olan Yeşilçay, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek şunları söyledi:
“Ben ödülün dizaynına şaşırdım. Üzerinde portakal olan, portakallı bir ödül bekliyordum. Onun için ağzımdan öyle sözler çıktı ama sözlerimden pişman değilim. Buna sosyolojide patavatsızlık diyorlar. Asla kötü bir niyetim yoktu.”

“Ödül alacağımı biliyordum”
Festivale ödül töreni günü geldiği için ödül alacağını bildiği de konuşulan Yeşilçay, bu konuda Beyaz"ın “Sen ödül alacağını önceden biliyor muydun?” şeklindeki sorusuna “Yani” cevabını verdi ve şöyle devam etti:
“Aslında ödül törenine gitmeyecektim. Bir işim vardı, İtalya"ya gidecektim ama üşütüp rahatsızlandım, bu sırada Altın Portakal"dan başka bir gezi teklifi geldi. Ben de gideyim bari dedim. Oğlum, "Anne gitme" dedi. Ben de "Şampiyon oldum, birinci oldum" dedim. Tabii son ana kadar ödülü kesin olarak alıp almayacağımı bilmediğim için hazırlıksız olarak sahneye çıktım.”
Altın Portakal Ödülü"nü, aldığı diğer ödüller gibi evinde sakladığını anlatan Yeşilçay, ödül töreninden sonra plajda verilen partide de ilginç bir tepkiyle karşılaştığını söyledi.
Festival Başkanı Engin Yiğitgil"in şampanya patlatıp “Ödül alan oyuncumuz için kadeh kaldıralım" dediğini belirten Yeşilçay, “Bazıları "geçen yıllarda ödül alanlar için neden kadeh kaldırmadık" dediler. Buna bile tepki gösterdiler” diye konuştu.