Çok sayıda araç yolda kaldı. Yağışın, cumadan itibaren yerini sıcak havaya bırakması bekleniyor.

BATI DONUYOR, DOĞU YANIYOR

Trakya bölgesi donarken Doğu’da yazdan kalma günler yaşanıyor. Erzurum’da gündüz hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükseldi.

Meteorolojinin günler öncesinden haber verdiği kar yağışı dün etkisini gösterdi. Trakya’dan yurda giriş yapan kar, özellikle Edirne ve Kırklareli’de hayatı felç etti. Edirne’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Türkiye’yi Hamzabeyli Sınır Kapısı üzerinden Avrupa ülkelerine bağlayan uluslararası karayolu tamamen karla kaplandı. Uyarıları dikkate almayan bazı sürücüler yolda kaldı. Hava sıcaklığı da önemli ölçüde düştü. Sıcaklık 2 dereceye kadar indi. Bazı köylere uzun süre elektrik verilmedi.

BULGARİSTAN SINIRI KAPATTI

Kar yağışı sebebiyle Bulgaristan, sınır kapısını ulaşıma kapattı. Bunun üzerine sınırda TIR kuyruğu 2 kilometreyi geçti. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da ise, kar kalınlığı 17 santimetreye ulaştı. İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava ve rüzgar, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Çok bulutlu ve rüzgarlı hava yüzünden Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı. Kalkış yapacak uçaklar zaman zaman kuyruklar oluşturdu. Marmara’da etkili olan karayel sebebiyle hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Meteoroloji, zirai don uyarısında bulundu. Soğuk ve yağışlı hava çarşambadan itibaren yurdu terk edecek ve cuma günü yerini pastırma yazına bırakacak. Yarından itibaren Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar 5 ila 7 derece arasında artacak fakat iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacak.
Türkiye