Arda Turan, Nike firmasının yeni reklam filminin tanıtımı için Kadir Has Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ''Türk pasaportu taşımanın Avrupa'da futbol oynamak için dezavantaj olup olmadığını'' sormaları üzerine Arda, şunları söyledi:
''Aşırı milliyetçi bir insanım. Türklüğümle gurur ve onur duyuyorum. Ama bu söylediğim yanlış anlaşılmasın. Pasaportum farklı olsaydı her şey çok daha farklı olabilirdi. Çünkü aynı yaş grubunda defalarca milli takımda oynadığım oyuncuların hepsi Arsenal'de, Real Madrid'de veya Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynuyorlar. Sadece benim için değil. Benim yaşımdaki tüm oyuncular için durum aynı. Avrupa üçüncüsü olmuş bir takımın oyuncusuyum. Orada iyi oynadığımı ve etkili olduğumu düşünüyorum. Ancak, orada benden daha az etkili olan futbolcularla beni kıyaslasanız, herkes onların iyi oynadığını söyler. Bunda pasaportlarının çok etkisi var. Bizim Türk olmamız, altyapımızın biraz daha eksik olması büyük bir eksiklik gibi gözüküyor.

Türk oyuncular dünyanın en iyi takımlarında oynayabilecek yetenekteler. İspanya ile oynadığımız iki maçta da bunu göstermiştik. Maçları kaybettik ama Avrupa Şampiyonluğu kadar iyi maçlar çıkardık. Pasaport farkı maalesef Avrupa Birliği'nde bizi sıkıntıya sokuyor.''

-''İKİ MAÇI ALIP SON MAÇLARA FİNAL GÖZÜYLE BAKACAĞIZ''-

Gazetecilerin, Estonya ve Bosna Hersek maçları ile ilgili soruları üzerine Arda, kendisine ve takımına güvendiğini, çoğu zaman yapılamayacak şeyleri yaptıklarını, ''bitti'' denilen anlarda geriye döndüklerini ifade etti.

İyi konsantre olup herkesin görevini yapması durumunda bu iki maçı alıp son maçlara final gözüyle bakacaklarını kaydeden Arda, daha sonra play-off'a kalmayı hedeflediklerini ve bunu yapabilecek güçte olduklarını vurguladı.

-''KAPTANLIK BÜYÜK SORUMLULUKLAR GETİRİYOR''-

Genç yaşta kaptanlık görevi almanın kendisini gururlandırdığını anlatan Arda, ''Kaptanlık büyük sorumluluklar getiriyor. Kulübüm bana bu sorumluluğu verdi. Ben takımı temsil ediyorum. Onun için takımıma layık olmaya çalışıyorum. Kaptanlık, transferler ve her şey başarıya ulaşmak için bir araç. Önemli olan amaca ulaşmak. Başarı gelmedikten sonra, şampiyonluklar kazanmadıktan sonra benim için çok önemli olmaz'' diye konuştu.

Hücum oyuncusu olarak asist yapma özelliğine sahip olduğunu, bire bir adam eksiltebildiğini belirten Arda, çok hızlı bir oyuncu olmadığını, bu nedenle rakiplerinden daha hızlı düşünerek başarıya ulaştığını kaydetti.

-''TEKLİFLER KONSANTRASYONUMU BOZMUYOR''-

Avrupa takımlarında futbol oynamak istediğini de hatırlatan Arda, ''Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Ancak, kulübümle uzun süreli sözleşmem var. Bu nedenle bu süreci kulübüm ve menajerim bilir'' dedi.

Bazı Avrupa takımlarından teklifler aldığını da anımsatan Arda, teklif almanın kendisini onurlandırdığını, ancak bu tekliflerin konsantrasyonunu bozmadığını, saha dışında gelişen olayların saha dışında kaldığını söyledi.

-ARDA'NIN HIZLI DÜŞÜNME YETENEĞİ-

Basın toplantısında Nike firmasının ''Farkı Sen Yarat'' konulu global reklam filmi de tanıtıldı. Frank Ribery ve Wayne Rooney gibi ünlü futbolcuların rol aldığı reklam filminin Türkiye ayağında Arda Turan oynuyor.

Reklam filminde, maçın son dakikalarında gol pasını vermeden önceki kısa sürede Arda'nın aklından geçen tüm alternatifler ve hızlı düşünme yeteneği konu alınıyor.

Nike Türkiye Pazarlama Direktörü Massimo Giunco, Nike'ın her zaman farklılık ortaya koymaya çalıştığını, reklam filmlerindeki bu farklılığın da futbolcular ve taraftarlara yansımasını istediklerini ifade etti.

Reklam filmlerinin çekimleri sırasında futbolcuların fikirlerini de aldıklarını belirten Giunco, Arda'nın hızlı düşünme yeteneğini ön plana çıkarmak istediklerini söyledi. / HT