Darbeye teşebbüsten yargılanan subaylara destek için Genelkurmay Başkanlığı’nı 2 yıl erken bırakan Orgeneral Işık Koşaner, önceki gün internete düşen sözleri ile Türk halkını ikinci defa şok etti. 
 
Çok sayıda internet sitesinde paylaşılan ses kaydında Koşaner; bir grup subayla görüşmesinde yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki yanlışlarını tek tek sıralıyor. İşte Türkiye’yi derinden sarsan şok sözlerden bazıları:
 
MAYINLARI BİZ DÖŞEDİK!
Huduttakinin bile işareti yok! Adam gidiyor, basıyor! Bunları kim döşemiş? Biz! Şimdi ben desem ki yetkililere; ‘Bizimkiler mayın döşemişlerdi 10-20 sene evvel... Başıboş bırakıp gitmişler!..’ Ne derler? Döşerken aklınız neredeydi derler...
 
Küçük birlik seviyesinde sevk ve idarede çok zayıfız. Benim tim komutanım, mevzide silahını bırakıp da kaçarsa biz bu işi yürütemeyiz. Biz bu eğitimi yapmamışız, yetiştirememişiz demektir. Rütbesi de var kolunda, o orada silahını bırakıp da kaçarsa tabii ki mevzimiz çöker, tabii ki zayiat veririz. 2 tane adam geliyor karşıdan. 30 kişiyi kaçırıyor, geri gidiyoruz, olacak şey değil!..
 
KENDİ ASKERİMİZİ VURDUK!
En acısı da silahını da bırakıp gidenler... Roj TV, silahın numarasını da beraber gösteriyor! Ben olsam o rütbelinin yerinde, insan içine çıkmam. Ama utanmıyor adam. Bunlarla iş yapamayız. Bırakırsanız keyfine, her gördüğü karartıya tak diye ateş eder. ‘Vay basıldık’ diye herkes silaha sarılır. Bir masum erimizi alnından ‘pat’ diye vururuz. Kabahatli biziz. Vurduk mu, haberiniz var değil mi?
 
HANTEPE TAM KEPAZELİK
Kum torbasını üst üste koya koya kulübeler meydana getiriyoruz. Mevziye girdik deyince, o kulübenin içine giriyorlar. Ondan sonra ilk rokette orası vuruluyor. Öyle oldu değil mi Hantepe’de... Üsteğmenimiz de orada gitti. Koşuştular hepsi peşinden ‘mevziye giriyoruz’ diye... Ondan sonra roket de oraya geldi. Öyle mevzi mi olur? Nerede görülmüş şey. Hantepe’de İHA’nın görüntüsünde bile belli. Koştular, içine girdiler değil mi? Adam da geldi el bombasını üzerlerine attı... Tam bir kepazelik halimiz. Neden, işte lider yok ortalıkta...”
 
Türkiye