Erbakan'ın aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini belirten Kurtulmuş, “Ben bir emanetçi ya da vasi değilim” diyor


29 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez bir araya geldik Numan Bey'le. Bolu Gerede'de ormanın hemen içine kurulmuş Greenpark Oteli'nde bir grup gazeteci Saadet Partisi lideri ile Türkiye gündemini konuşuyoruz. Küçük bir gölün etrafında, yeşil çam ormanlarının çevirdiği mekanda Kürt sorunundan girdik, Anayasa değişikliğinden çıktık. Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Hanım da siyaset kampına katılanlar arasında. Sevgi Hanım, eşi ile olduğu kadar siyasetle de, ülke sorunlarıyla da yakından ilgili. “29 Mart'tan sonra bir yol haritası belirlediniz mi?” diye sordum Numan Bey'e. “Seçim sonuçları bizim için makul bir sonuç oldu. Bir anlamda işaret fişeği. Geniş kitlelere, burada bir parti var dedi” sözleri ile kısa ama öz bir seçim değerlendirmesi yaptı.
ERBAKAN'IN DÖNÜŞÜ

Herkesin kafasında olan Erbakan'ın dönüşü meselesini de konuştuk. “Erbakan'ın dönüşü liderliğinizi tartışılır hale getirdi mi?” diye soruyoruz. “Yok, hayır” diyor. Erbakan'ın siyasi yasağının kalkmasından kendini demokrat sayan herkesin sevinç duyması gerektiğini ifade ediyor ve ekliyor: “Sayın Erbakan, aktif olarak siyasete dönmeyecektir. Böyle bir düşüncesi yoktur. Fiziken de mümkün değildir.”

EMANETÇİ DEĞİLİM

Numan Kurtulmuş isminin SP tabanının ısrarlı bir talebi olduğunu, geçen kongrede de bu talebe göre bir geçiş yapıldığına dikkat çekiyor. Yani “Ben bir emanetçi ya da vasi değilim” diyor. Erbakan'ın tabandaki talebi görüp bayrağı kendisine devrettiğini anlatıyor. “Kongrede bu bayrak bizim neslimize devredildi” diyen Kurtulmuş sözü seçim sonuçlarına getiriyor:

“Sevindirici olan bu seçimler Saadet Partisi liderinin siyaset tarzını tescil etmiştir. Bundan dolayı Allah'a şükrediyorum. Saadet Partisi'nin liderliği konusunda partide de, kamuoyunda da bir sorun yok.”

Erbakan ve liderliği ile ilgili olarak son cümlesi ise şu: “Benim Sayın Erbakan ile ilişkim gönül ilişkisidir. Kendisi 'Numan Bey benim oğlumdur' diyor. Biz kimseye saygısızlık yapmayız. Kimseye vefasızlık da yapmayız. Ama partiyi vesayet altında da bırakmayız.” Numan Bey, Erbakan ve onun kuşağı ile çatışmadan, vefasızlık etmeden ama liderliği konusunda bir tereddüte de mahal vermeden geleceğe yürümek istiyor.

KARAYALÇIN CHP'DE KALIYOR

Numan Bey'le konuşurken Murat Karayalçın'la karşılaştık. Bartın'a geçerken uğramış. Numan Bey'i görünce de nezaket gösterip bir selam verme gereği duymuş. Karayalçın'a yol haritasını sorduk. “Artık genel başkan düzeyinde siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. CHP'deyim” cevabını verdi.


Saadet Partisi'nin seçimden aldığı mesaj

Seçimlerin hemen ardından bir kaç günlük kampa çekilip dört temel hedef belirlediklerini belirtiyor Numan Bey. “Bize oy verenlerin yüzde 75'i ilk kez oy vermiş. Millet bize diyor ki, siz varsınız ama oturun hazırlığınızı yapın” bu ilke ile hareket etmişler. Ve Numan Bey alınan dört kararı anlattı: 1- Teşkilatların güçlendirilmesi gerekiyor. 2- Halkla ilişkiler atağına başlanması. 3- Yeni siyasal iletişim tekniklerinin kullanılması. 4- Mutlak çalışma. Bunu iktidara geldiklerinde yapacakları işlerin topluma bir sözleşme gibi sunulması olarak görüyor, Numan Bey. “Çünkü muktedir bir iktidar olmayı hedefliyoruz. Bu teminatı topluma vermemiz lazım” düşüncesinde. (yenişafak)