Başbakan Erdoğan AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. Çok geniş bir gündemi olan konuşma partililerin bir kısımını coştururken, bir kısım partili ise salonda gözlerini açık tutabilmek için büyük çaba sarf etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı çevrelerin, milli egemenliği ve demokrasiyi millete çok görüp, demokrasi dışı, hukuk dışı örgütlenmelere kalkıştıklarını üzülerek gözlemlediklerini ifade ederek, "Milli iradeye, demokrasiye yönelik tehditlerin,
yine bu Meclisin içinden kendisine savunucu ve avukat bulabilmesi son derece düşündürücü bir tablodur. Millet, bu tür çarpık fikirlere prim vermiyor" dedi.
Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle yaklaşık 2,5 ay aradan sonra toplanan partisinin TBMM grubunda, kış mevsiminin ardından, yeni bir baharla iç içe olduklarını söyledi.
Baharın, tabiatın diriliğini müjdelediğini dile getiren Erdoğan, Edirne"den Kars"a, Muğla"dan Hakkari"ye kadar yurdun dört bir yanında yeni bir
dirilişe, tazelenmeye, değişime şahit olduklarını belirtti. Erdoğan, değişimin, insan doğası ve kainatın vazgeçilmez kuralı olduğuna
işaret ederek, "Bahar ile birlikte bizler de yeni, taze başlangıçlara adım atıyoruz. Türkiye"nin gelecek umutlarının yeşerdiği, bahar tazeliğinin ülkemizin her köşesinde kendisini hissettirdiği bu güzel günlerde sizlerle yeniden beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, 2 gün sonra hem 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını hem de TBMM"nin açılışının 89. yıldönümünü kutlayacaklarını anımsatarak, 89 yıl önce Ankara Ulus"taki eski binasında Atatürk önderliğinde dualarla açılan TBMM"nin, o tarihten itibaren milletin istiklal ve istikbal mücadelesinin kalbi olduğunu vurguladı.

"MECLİS, CUMHURİYETİMİZİN KALBİ"

Gazi Meclis"in, Kurtuluş Savaşı"nı sevk ve idare ettiğini, büyük zaferin ardından Türkiye"nin yeniden güçlü, müreffeh bir ülke haline gelebilmesi, geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmesi için var gücüyle gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün sahip olduğumuz modern, siyasi, hukuki kavram ve kurumların temelinde, milli egemenlik fikri vardır. Demokrasi, meşruiyetini milletten, toplumdan, halktan, hukuktan alan çağdaş bir yönetim sistemidir. Demokratik sistemlerde meşruiyetin yegane kaynağı millettir. Millet iradesinin tecelli ettiği yer ise hür bir ortamda gerçekleştirilmiş seçimler sonucunda oluşan Meclistir. Onun için çatısı altında bulunduğumuz bu yüce Meclis, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin kalbidir.
Ülke ve millet olarak milli egemenlik, bağımsızlık ve hürriyet için bizler çok ağır bedeller ödedik. Tarihte ve bugün istiklaline bu kadar düşkün bir millete rastlamak herhalde istisnadır. 20. yüzyılın başında Balkanlarda, Kafkasya"da, Kuzey Afrika"da, Hicaz"da yüz binlerce yavrusunu, Mehmetini, çeşitli savaşlarda şehit olarak feda eden bu millet; yılmamış, bıkmamış, yorulmamış ve "tükendi" denildiği bir anda Kurtuluş Savaşımızda şanlı bir zafer kazanmıştır."

"DEMOKRASİ, HUKUK DIŞI ÖRGÜTLENMELER"

Başbakan Erdoğan, bu nedenle 23 Nisan tarihinin, ülke ve millet için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Aradan geçen 89 yıllık süreye ve yaşadığımız acı tecrübelere rağmen milli egemenlik kavramını hala içine sindirmeyi kabullenemeyen, değersizleştirmek için ya da bunu aşındırmak isteyen yaklaşımların zaman zaman sahneye çıktığını görüyoruz. Cumhuriyet, laiklik, demokrasi gibi ortak değerlerimizin tartışmaya açılarak, milli egemenliğin gölgelenmeye çalışıldığı süreçlere maalesef şahit olabiliyoruz" diye konuştu.
"Hatta kimi çevrelerin daha da ileriye gidip, milli egemenliği ve demokrasiyi bu millete çok görüp, demokrasi dışı, hukuk dışı örgütlenmelere
kalkıştıklarını da üzülerek müşahede ediyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bizatihi milli iradeye, demokrasiye yönelik tehditlerin, yine bu Meclisin içinden kendisine savunucu ve avukat bulabiliyor olması ise son derece düşündürücü bir tablodur. Ne var ki bu millet, alicenaplığı, sağduyusuyla, iyiyi kötüden ayırma kabiliyetiyle, bu tür çarpık fikirlere prim vermiyor inanıyorum ki bundan sonra da vermeyecektir. Bu aziz Meclis, 89 yıl boyunca olduğu gibi, bundan sonra da milletin yegane karar merci olmaya devam edecek, milli egemenliğini, milli iradesini ve demokrasisini güçlendirerek, yoluna devam edecektir.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, aziz Meclisimizin kurucusu Atatürk ve arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Özellikle, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan ülkemiz, dünya çocuklarına kutlu olsun. 16 yıl önce, 17 Nisanda kaybettiğimiz 89 yıllık milli egemenlik ve demokrasi yolcuğumuzun unutulmaz isimlerinden merhum Turgut Özal"ı da rahmetle anıyorum."

Milliyet