Aydın"da yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan ve renkli kişiliği ile şehrin maskotu haline gelen Yaşar Çırak isimli ayakkabı boyacısı, belediye başkanı adayı olduğunu söyledi.
20 yıldır halka ayakkabı boyayarak hizmet verdiğini belirten 41 yaşındaki Yaşar Çırak 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Aydın"da siyasi partilerin adaylarını hala net olarak ortaya koyamamasına kızdığı için, bağımsız belediye başkanı adayı olacağını açıkladı.
Bugüne kadar siyasi partilerin adaylarının yada seçime bağımsız olarak katılacak adayların Aydın halkının önünde net olarak belirlenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar Çırak “Çevre İlçe ve beldelerde adaylar ortaya çıktığı halde Aydın Merkezde yaşayan bir vatandaş olarak hala siyasi partilerimizin Belediye Başkan adaylarını bilmiyor olmamız beni kızdırdı. Adaylar şimdiye kadar ortaya çıkmalıydı. Aydın halkı da adaylar arasında gerekli karşılaştırmayı böylelikle yapabilirdi. Ama hiçbir partinin adayı net olarak belli olmadığı gibi ortada bağımsız bir aday da yok. "Şu kişi bu partinin adayı olacak" şeklinde gazetelerde vatandaş olarak pek çok yorum okuyoruz. Ama aynı yayın organında iki gün sonraki yorumlarda aynı kişinin isminin başka bir partide geçtiğini görüyoruz. Vatandaşın aklını karıştırmamak lazım. Kimin hangi partiden aday olacağı Aydın merkezde Arap saçına döndü” dedi.
Bütün partilerin kendisini örnek almasını istediğini söyleyen ayakkabı boyacısı Yaşar Çırak “Ben net olarak adaylığını açıklayan ilk adayım. Bütün siyasi partilerde en kısa zamanda adaylarını Aydın kamuoyuna duyursunlar. Siyasi partilerin adayları da Aydın"ın sorunlarını nasıl çözeceklerini halka anlatsınlar. Vatandaş olarak biz de sandık başına net fikirlerle gidelim” diye konuştu.
Yaşar Çırak Aydın siyasetindeki bu belirsizliğin devam etmesi halinde seçimi kendisinin kazanacağını da iddia etti.