TP'yi dün resmen kuran Abdüllatif Şener ve arkadaşları, parti logosunu da mavi fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içerisinde tokalaşan iki el olarak açıkladı. Gazeteci ve tasarımcı Faruk Eskioğlu, TP'nin logosunu 20 yıl önce Türkiye'den İngiltere'ye gelen göçmenlere hizmet için kurulan Dayanışma Merkezi (DAY MER) adlı dernek için kendisinin çizdiğini belirterek, TP ya da tasarım şirketinin çok kötü çizgilerle logoyu kopyaladığını öne sürdü.
İngiltere'de 12 yıl tasarımcı olarak çalıştığını belirten Eskioğlu, `DAY MER' yurt dışında olduğu kadar Türkiye'de de sesini duyurmuş bir dernek olduğunu söyledi. 20 yıldan bu yana derneğin bu logoyu kulladığını anlatan Eskioğlu, "Türkiye Partisi'nin bu logoyu kopyaladığını düşünüyorum. Sanırım Londra merkezli bir kuruluş olan `DAY MER' yöneticileri bu konuda girişimde bulunacaklar. İngiltere'de bu tür haklar çok ciddi bir biçimde korunmaktadır" dedi.

DAY MER logosunu yaratırken özellikle Türk ve Kürtler'in solda kardeşliğini vurgulamak için Türkiye'nin doğusu ile batısının sol el ile tokalaşması biçiminde tasarladığını belirten Eskioğlu, "TP sağda, muhafazakar partidir. Her ne kadar Abdullatif Şener benim yüksek lisanstan arkadaşım olsa da yeni kurduğu partinin böylesi bir vizyondan yoksun olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Eskioğlu, "DAY MER Logosu 20 yıl önce çizildiği için çağdaş grafik çizgilerinden belki yoksun diye düşünülebilir ama Türkiye Partisi'nin kopya logosu çok daha kötü çizgilerle sunulmuş" dedi.