Metehan Demir'in haberi

Bu çerçevede dün partide siyaset tarihine geçecek bir olay yaşandı. Partinin tartışmalı geçen Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrasında genel başkanlıktan Süleyman Soylu"nun alınarak yerine Tansu Çiller"in getirilmesi için prensip kararı alındı. Bu şok karar çerçevesinde Mustafa Eraslan, Turan Güven, Necati Yondar, Erdoğan Sezgin, Nevzat Ceylan ve Harun Akın"dan oluşan özel bir ekip Tansu Çiller"e teklif götürecek. Görüşme içinde Tansu Çiller"e resmi randevu başvurusu yapıldı.

Genel İdare Kurulu Toplantısı"ndan alınan bilgiye göre, Genel Başkan Süleyman Soylu"da sert şekilde eleştirildi. Bir grup üye bugünde devam eden toplantılar sonrasında en kısa sürede olağanüstü kongre yapılmasını ve bu süreçte yeni lider seçilene kadar Soylu"nun parti merkezine gelmesini istemediklerini söyledi. Yine iddialara göre Soylu" “Bu şartlar altında benimde bu görevi yapmam doğru değil, bu kabul edilecek bir durum değil. İstanbul"a dönüp ilk kongrede yeniden aday olmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çiller ile ilgili bu sürpriz gelişme sonrasında gözler bundan sonraki sürece çevrildi. Süleyman Soylu"nun bir süreden beri Çiller"e yakınlığıyla anılıyordu. Kimileri onun Çiller"in emanetçisi olduğunu iddia ederken, bir grup partilide, “Tansu Çiller"in başımızın üzerinde yeri vardır” sözlerini sert şekilde eleştirmişti.
Hürriyet