AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kent merkezinde kuaförlük yapan Murat Pınarbaşı'nın (33) sol elinin işaret ve orta parmağı arasında ağrı başladı.

Eli şişmeye de başlayan Pınarbaşı, Özel Konya Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerde iltihaplanan alanda küçük bir delik olduğu görüldü.

Dünyada nadir görülen ve ''kuaför sendromu'' olarak bilinen rahatsızlığın belirlenmesi üzerine, operasyonla hastanın iki parmağı arasındaki şişen bölgeden binden fazla küçük kıl çıkarıldı.

Alana tekrar kıl girmemesi için parmak arasındaki deliğin kapatılacağı, iltihap kapan derinin yerine hastanın başka bir bölgesinden alınan derinin buraya nakledileceği bildirildi.

Kılları görünce hasta da şaşırdı

Murat Pınarbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kuaförlük yaptığını söyledi.

Parmak arasındaki deliği kendisinin de önceden fark ettiğini, zaman zaman tıraş yaparken müşterinin kılının bölgeye yapıştığını belirten Pınarbaşı, ''Ben cımbızla bu kılları alıyordum. Ancak zamanla elimde şişme ve ağrı olunca daha fazla dayanamayıp doktora geldim. Küçücük delikten binden fazla kılın girerek bu derece rahatsızlık vermesi doğrusu beni de çok şaşırttı. Şimdi ağrılarım geçti'' dedi.
Operasyonu gerçekleştiren hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu ise hastanın kendilerine elindeki şişlik ve ağrı şikayetiyle başvurduğunu ifade etti.

''Kıl dönmesinin farklı bir versiyonu''

Yapılan kontrollerde dünya tıp literatüründe nadir görülen bir olayla karşılaştıklarını anlatan Erenoğlu, şunları kaydetti:

''Hastanın şikayetinin bulunduğu alandan binden fazla kıl çıkardık. Bu durum kıl dönmesinin farklı bir versiyonu. Parmak arasında kıl dönmesi olmuş. Dünyada bu şekilde tıp literatürüne girmiş 15-20 vaka var. Nadir görülen bu rahatsızlık genellikle kuaförlerde olduğu için 'kuaför sendromu' olarak biliniyor. Biz de bu vakayı bilimsel dergilerde paylaşmaya hazırlanıyoruz. Şimdi iltihap kapan derinin yerine hastanın başka bir bölgesinden alınan deriyi buraya kaydıracağız. Hastamızın sağlık durumu şimdi çok iyi.''