19 Mayıs Cumartesi günü Şırnak'ın Şemdinli ilçesi Derecik beldesine bağlı Yeşilova köyü Eşetepe bölgesinde yeni yapılan karakol inşaatında çalışan 4 işçiye yönelik PKK üyeleri tarafından yapılan saldırıda 1 işçinin hayatını kaybederken 3 işçi ise yaralanmıştı. Yaralanan işçilerden kafasına kurşun isabet eden Mehmet Doğan adlı inşaat işçisi yapılan başarılı ameliyatın ardından hayata gözlerini tekrar açtı.
Kafasına aldığı kurşun darbesiyle ağır yaralanan ve kurşunun kafasından girerek omuriliğine saplandığı öğrenilen inşaat işçisi Mehmet Doğan, Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr Oğuz Özel'in yaptığı başarılı ameliyatla yeniden hayata tutundu.

Mardin Savur ilçesi Başkavak köyü nüfusuna kayıtlı evli ve 5 çocuk babası Doğan, hayata yeniden gözlerini açtığı ve ailesine yeniden kavuşacağı an için gün sayarken, başarılı ameliyatı gerçekleştiren Dr. Oğuz Özel hastanın sağlık durumunun gün geçtikçe iyi gittiğini ve yaklaşık 1 hafta sonra kendisin taburcu etmeyi düşündüklerini söyledi.

Dr. Özel, "Hasta buraya ilk getirildiğinde herkes umudunu kesmiş, kurtulamayacağını düşünüyordu. Kendisini hemen ameliyata aldık. Ekip arkadaşlarımızla yaptığımız ve başarılı geçen ameliyatta kurşunu saplandığı yerden çıkardık. Ameliyattan sonra hastayı yaklaşık 3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutuk. Bugün servise aldığımız hastamızın sağlık durumu geçen her gün ile beraber daha da iyiye gidiyor. Yaklaşık bir hafta sonra hastamızı memleketine ailesinin yanına göndereceğiz" dedi.

Yaralı işçinin babası Kamil Doğan ise saldırı haberini televizyondan aldıklarını ve aynı gün memleketleri Mardin'den yola çıktığını belitti. Doğan, "Saldırı haberini televizyonlardan duyduk. Aynı gün Hakkari'ye geldik. Burada oğlumun başından yaralandığını duyduğumda umudumu kesmiştim. Fakat hastanede yapılan ameliyattan sonra oğlum mucizevî bir şekilde hayata geri döndü. Oğlum evli ve 5 çocuğu var. Buralara kadar ekmek parası için geldi. Kendisi fakir ve çocuklarına ekmek götürebilmek için çalışmaya gitmişti. Ben de olayın yaşandığı günden beri burada kendisine refakat ediyorum. Oğlum ailesine bakabilmek için buralara kadar geldi. Bazen bir ay evinde kalır sürekli iş peşinde ve il dışındadır. Oğlum hayata tekrar döndürüldüğü için çok mutluyum dedi.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Gökhan Güler ise, böyle bir ameliyatın Hakkari'de ilk defa yapılan ve çok riskli bir ameliyat olduğunu söyledi. Dr. Güler, "Hakkari Devlet Hastanesi başarılı ameliyatlarına bir yenisin daha ekledi. Çok riskli bir ameliyat olmasına rağmen olmasına rağmen Oğuz hocamız ve beraberindeki ekip arkadaşları başarılı bir ameliyat gerçekleştirerek Hakkari'de bir ilke imza attılar. İnşallah zaman içerisinde hastanemizde daha başarılı ameliyatlar olacaktır" dedi.