Hayatın ne kadar önemli olduğunu bu kez minicik bir beden hatırlattı. Herkese örnek olacak hikayenin kahramanı ise Ankara'da 40 gün önce dünyaya gelen Sena Özyon'du. Annesi yüksek tansiyon hastası olan Sena bebek, 40 gün önce 6 aylık olarak dünyaya geldi. Kilosu 600 gram, boyu ise 20 santimdi. Minik yavru hemen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan incelemede Sena'nın bağırsaklarında tıkanıklık olduğu tespit edildi. Ve Sena bebek, henüz 6 günlükken Prof. Dr. Aydın Yağmurlu tarafından ameliyat edildi. İkinci ameliyatını ise 1 hafta sonra olan sevimli yavru bu sırada tam 500 grama düştü. Ailesi biricik yavruları için endişelenirken o boyundan büyük bir olaya imza attı. Ve tam 40 gündür yoğun bakımda olan Sena bebek, azimle hayata tutundu.

'UMUTLUYUZ'

Şu anda 40 günlük olan parmak bebek, anne sütü ve damar yoluyla beslenerek, 800 grama kadar ulaştı. Beyin gelişimi ve göz muayenesi normal olan parmak bebeğin tüm kontrolleri Ankara Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde yapılmaya devam ediyor. Servisin minik misafiri Sena bebek, doktor ve hemşireler tarafından özenle tedavi ediliyor. Prof. Dr. Fatma Begüm Atasay, Sena bebeğin sağlık durumun ciddiyetini koruduğunu ancak her şey yolunda giderse 4 ay sonra taburcu olabileceğini belirtiyor. Atasay, "Parmak bebekten hiçbir zaman umudumuzu kesmedik" diyor.

ANNESİZ KALAMADI

Sena bebek bir olaya imza atarken, Denizli'den yürek yakan bir haber geldi. Trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Gamze Koca'nın bebeği de annesinin arkasından gitti. Doktorlar tarafından sezaryenle alınan 8.5 aylık İbrahim bebek, yaşamını kaybetti. Doktor Şener Bekci, "Doğduğunda bebekte hiçbir yaşam belirtisi yoktu.

Yarım saat yaşam desteği uyguladık. Yapılan çalışmaların ardından bebekte kalp ritmi görüldü. Ancak bebeğin hiçbir zaman solunumu kendiliğinden düzelmedi" dedi.