Bebeğin bazı hayati fonksiyonlarını yerine getirmediği ve durumunun kritik olduğu bildirildi.

Milas'ta oturan 1 yıllık evli Sultan Bilgici (23) ve Abdullah Bilgici (24) çifti, özlemle gelecek ilk çocuklarını beklerken, kötü sürprizle karşılaştı. Doğum sancıları gelen 5.5 aylık hamile Sultan Bilgici, bugün (pazartesi) öğlen saatlerinde kaldırıldığı 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde, normal doğumla 30 santimetre boyunda, 500 gramlık bir kız bebek dünyaya getirdi. Parmak bebek, hemen kuvöze konularak tedaviye alındı. Ardından, hastanede gerekli teknik donanım bulunmaması nedeniyle, parmak bebeğin başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi ve Antalya'dan hava ambulansı istendi. Hastanenin helikopter pistinin iniş ve kalkışlara elverişli olmaması nedeniyle hava ambulansı Milas Belediyesi Şehir Stadı´na indirildi. Ardından parmak bebek ambulansla hastaneden stada götürüldü. Büyük bir titizlikle taşınan bebek, hava ambulansındaki kuvöze konuldu. Talihsiz bebeği kontrol eden hava ambulansında görevli doktor, durumunun iyi olmadığını, bazı hayati fonksiyonlarını yerine getiremediğini ve yolda kaybedilme riski bulunduğunu bildirdi.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi doktorları ise, hastanede gerekli teknik donanımın olmadığını, bebeğin Milas'ta kalması durumunda zaten hayata tutunamayacağını, bir ihtimal olarak Antalya'ya sevk ettiklerini söyledi.

Talihsiz bebek, yaşam umuduyla Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.

Bebeğin gönderilişi sırasında ambulansın yanından ayrılamayan Milas-Bodrum Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan baba Abdullah Bilgici duygu dolu anlar yaşadı. Anne Sultan Bilgici´nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MİLLİYET