YOZGAT"ta lise öğrencisi 15 yaşındaki E.B.P.'nin boğazını ustura ile kestikten sonra Çamlık Milli Parkı"ndaki gölet kenarına atanların 14 ve 16 yaşındaki 2 lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Yakalanan zanlıların üzerlerinde kızdan gasp ettikleri para ve cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlıların ifadesine göre, Boğazlıyan Sağlık Meslek Lisesi 2'in sınıf öğrencisi E.B.T ile internette tanışan Yozgat Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf Öğrencisi Ü.A. (16), Salı günü Yozgat"ta buluşup, yanlarına 14 yaşındaki Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi F.K."yi de alarak Çamlık Milli Parkı"na gitti. İnternet arkadaşı 3 öğrenci, burada gezip sohbet ettikten sonra Ü.A. ve F.K., E.B.T."nin üzerinde bulan 180 YTL'yi istedi. Genç kızın parayı vermemesi üzerine aralarında kavga çıktı. Kavga sırasında Ü.A., ustura ile E.B.T.'nin boğazına vurdu.
Kanlar içinde yere düşen genç kızın üzerinde bulunan para ve cep telefonunu alan Ü.A. ve F.K., E.B.T."yi olay yerinde bırakarak kaçtı. Yaklaşık 20 saat baygın şekilde vücudunun bir kısmı su içerisinde kalan kız öğrenci, orman muhafaza memurlarının farketmesi üzerine 112 Acil Servis ambulansı ile Yozgat Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. E.B.T."nin şok geçirdiği ve şuurunun kapalı olduğu belirtildi.
PARA VE CEP TELEFONU ÜZERLERİNDE ÇIKTI
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın faillerini bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Kız öğrencinin okuldaki arkadaşlarının ifadesine başvuran polis ekipleri, görüşme yaptığı Yozgat Endüstri Meslek Lisesi" 2'nci sınıf öğrencisi Ü.A.'yı gözaltına aldı. Ü.A.'nın ifadesi doğrultusunda Yozgat Ticaret Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi F.K. de yakalanıp gözaltına alındı. 2 öğrencinin üzerinde yaralı kız öğrencinin cep telefonu, fotoğrafları ve gasp edip aralarında paylaştıkları 180 YTL ele geçirildi. Ayrıca olay yerinde yapılan incelemede kanlı ustura da bulundu.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü"nde sorgulamaları tamamlanan 2 öğrenci adliyeye sevk edilirken, E.B.T."nin halen şokta oluğu ve konuşamadığı için ifadesinin alınamadığı belirtildi.

DHA